Μάρτιος 2015

Ποιές τροφές που θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας;

Κατ' αρχής, για να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας, πρέπει να ξέρουμε τι είναι. Λοιπόν, ο μεταβολισμός είναι το σύνολο των βιοχημικών διαδικασιών που συντελούνται στον οργανισμό με σκοπό τη διατήρησή του στη ζωή, την ανάπτυξη, την κίνηση και την πέψη, καθώς και τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα σημεία όπου απαιτούνται.

Πως να καταπολεμήσετε τα προβλήματα που δημιουργεί το άγχος!

Το άγχος, κυρίως όταν είναι επίμονο και έχει διάρκεια, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας. Οι ορμόνες που απελευθερώνονται κάθε φορά που αγχώνεστε μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να δημιουργήσει ακμή, να ευνοήσει την παχυσαρκία αλλά και πολλές άλλες παθήσεις. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ακόμα μία νέα έρευνα, αυτή τη φορά του Πανεπιστημίου του Οχάιο, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Με ποιούς τρόπους θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από το άγχος που αισθάνεστε καθημερινά; Για να δούμε μαζί:

Οι άνδρες που γυμνάζονται κάνουν καλύτερο σεξ!

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, οι άνδρες που γυμνάζονται περισσότερο έχουν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία και έχουν περισσότερες στύσεις.

Στις μετρήσεις με μεταβολικά ισοδύναμα (METS), οι άνδρες που γυμνάζονταν είχαν υψηλότερα σκορ σεξουαλικών επιδόσεων, ανεξάρτητα από τη φυλή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Journal of Sexual Medicine».

Ο χορός καθυστερεί την άνοια!

Να που αποδεδειγμένα πια, ο χορός μας κάνει καλό εκτός από το σώμα, αλλά και στο μυαλό.

Μία έρευνα που διήρκεσε 21 ολόκληρα χρόνια και έγινε σε ηλικιωμένους ανθρώπους, απέδειξε πως όσοι είναι από 75 χρονών και πάνω και χορεύουν συστηματικά, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν άνοια!

Το χάμπουργκερ που είναι ίδιο από το 1999! Τι τρώμε;

Όλοι θυμόμαστε την περίπτωση του Αμερικανού, Ντέιβιντ Ουίπλ, που παρουσίασε στην αμερικανική τηλεόραση ένα χάμπουργκερ που αγόρασε το 1999 στην εκπομπή The Doctors.

Ο αρχικός του στόχος ήταν να κρατήσει το χάμπουργκερ μόνο για δύο μήνες για να δείξει στους φίλους του πώς τα συντηρητικά που έχει το πρόχειρο φαγητό το κρατάει αναλλοίωτο. Στη συνέχεια όμως ξέχασε το χάμπουργκερ, τυλιγμένο ακόμα στην αρχική συσκευασία.

Απο καστανά σε γαλανά μάτια σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Αν η φύση σας έχει προικήσει με καστανό χρώμα ματιών αλλά το ονειρό σας ήταν πάντα να έχετε γαλανά μάτια, τότε η παρακάτω μέθοδος πιθανότατα να σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Μία εταιρεία απο την Καλιφόρνια δηλώνει πως μπορεί να κάνει το όνειρο σας πραγματικότητα, με μία τεχνική που έχει εφεύρει, με την οποία μπορεί να αλλάξει μόνιμα το χρώμα των ματιών, αφαιρώντας απλά την χρωστική ουσία απο την επιφάνεια της ίριδας.

Tags: 

Ημικρανία και τρόποι για να την αποφύγετε!

Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται απο ημικρανίες και συχνά καταφεύγουν σε φαρμακευτικές αγωγές, προκειμένου να απαλλαχθούν ή να καταλαγιάσουν έστω και λίγο τον πόνο.

Προτού σκεφτείτε όμως να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό, δοκιμάστε τα παρακάτω και είναι σίγουρο πως θα δείτε μεγάλη διαφορά και βελτίωση.

1. Κοιμηθείτε αρκετά.
Ο ύπνος και η ξεκούραση παίζουν μεγάλο ρόλο στην καταπολέμηση της ημικρανίας. Φροντίστε να συμπληρώνετε καθημερινά 8 ώρες ύπνου, αλλά μην το παρακάνετε.

Tags: 

Η καθιστική ζωή μας κάνει χαζούς;

Τα αρνητικά αποτελέσματα που προκύπτουν όταν κάνει κάπιοιος καθιστική ζωή και ταυτόχρονα δεν γυμνάζεται καθόλου, δε φαίνονται μόνο στο σώμα μας και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του οργανισμού μας, αλλά και στο πώς λειτουργεί το μυαλό μας!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μία ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης, η καθιστική ζωή στην πραγματικότητα… «συρρικνώνει» τον εγκέφαλο.

Tags: 

Παραπλανητική καμπάνια από εταιρείες fast food!

Μία άκρως επικίνδυνη και παραπλανητική για το καταναλωτικό κοινό καμπάνια ξεκίνησε τώρα τελευταία από εταιρείες fast food.

Ο John Cisna, καθηγητής από την Αιόβα των ΗΠΑ, θέλησε να μας πήσει πως έτρωγε κάθε μέρα junk food και παρόλα αυτά αδυνάτισε. Όπως λέει ο ίδιος, για να ικανοποιήσει την περιέργειά του αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα: να διαπιστώσει αν θα μπορούσε να χάσει κιλά καταναλώνοντας αποκλειστικά fast food.

Κι όμως, το σώμα μας χρειάζεται τα λιπαρά!

Ειδικά τον χειμώνα, τα λιπαρά είναι απαραίτητα μέρος της υγιεινής διατροφής.

Έχει δημιουργηθεί ένας μύθος, πως όλα τα λιπαρά είναι είναι κακά για τον οργανισμό μας. Όμως, αυτό είναι λάθος, καθώς αποτελούν ζωτικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται τα λιπαρά για να λειτουργήσει σωστά. Τα λιπαρά δίνουν στο σώμα μας ενέργεια και είναι σημαντικά για την απορρόφηση και τη μεταφορά ορισμένων βιταμινών (Α, D και E).

Σελίδες