Οι άνδρες που γυμνάζονται κάνουν καλύτερο σεξ!

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, οι άνδρες που γυμνάζονται περισσότερο έχουν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία και έχουν περισσότερες στύσεις.

Στις μετρήσεις με μεταβολικά ισοδύναμα (METS), οι άνδρες που γυμνάζονταν είχαν υψηλότερα σκορ σεξουαλικών επιδόσεων, ανεξάρτητα από τη φυλή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Journal of Sexual Medicine».

Περίπου 300 άνδρες έδωσαν πληροφορίες, σχετικά με τα επίπεδα της σωματικής τους δραστηριότητας, την ικανότητά τους να έχουν στύση και οργασμούς, την ποιότητα και τη συχνότητα των στύσεων και τη συνολική σεξουαλική τους λειτουργικότητα.

Συγκεκριμένα, καλύτερο σεξ αναφέρθηκε από όσους προπονούνταν με δύο ώρες έντονης άσκησης, με 3,5 ώρες μέτριας έντασης άσκηση, ή έξι ώρες χαμηλής έντασης άσκηση την εβδομάδα.

Οι άνδρες που γυμνάζονταν λιγότερο είχαν χαμηλότερης βαθμολογίας σεξουαλική λειτουργία. Στους παράγοντες που σχετίζονταν με χαμηλές επιδόσεις συγκαταλέγονται ο σακχαρώδης διαβήτης, η ηλικία, το κάπνισμα, και οι καρδιακές παθήσεις.