Πως να καταπολεμήσετε τα προβλήματα που δημιουργεί το άγχος!

Το άγχος, κυρίως όταν είναι επίμονο και έχει διάρκεια, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας. Οι ορμόνες που απελευθερώνονται κάθε φορά που αγχώνεστε μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να δημιουργήσει ακμή, να ευνοήσει την παχυσαρκία αλλά και πολλές άλλες παθήσεις. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ακόμα μία νέα έρευνα, αυτή τη φορά του Πανεπιστημίου του Οχάιο, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Με ποιούς τρόπους θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από το άγχος που αισθάνεστε καθημερινά; Για να δούμε μαζί:

1. Άσκηση και πάλι άσκηση! Κάθε φορά που γυμναζόμαστε το σώμα μας παράγει ενδορφίνες, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε καλύτερα, να κοιμόμαστε καλύτερα, να έχουμε περισσότερη ενέργεια.

2. Κόψτε τις κακές συνήθειες, όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα κτλ. Μπορεί πρόσκαιρα να μας δίνουν την αίσθηση χαλάρωσης, αλλά συνήθως μας δημιουργούν περισσότερο άγχος στην συνέχεια. Μάλιστα εκτός από τις αϋπνίες, την αυξημένη πίεση ή την νευρικότητα, το αλκοόλ και το κάπνισμα αυξάνουν τις αρνητικές επιδράσεις του άγχους στον οργανισμό μας.

3: Σταματήστε τις αρνητικές σκέψεις. Βρείτε μια χαλαρή και διασκεδαστική δραστηριότητα, ένα καινούριο χόμπι, μαγειρέψτε, Ακόμα και μια βόλτα στον ήλιο θα σας κάνει αμέσως να αισθανθείτε καλύτερα. Σύμφωνα με έρευνες η βιταμίνη D που θα ενισχυθεί από το φως του ήλιο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης, ενώ τα ερεθίσματα από το περιβάλλον θα σας κάνουν να ξεχαστείτε και να χαλαρώσετε.

4. Νερό: Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με αρώματα λεβάντας ή γιασεμιού μπορεί να σας χαλαρώσει αφού σύμφωνα με τους ψυχολόγους το νερό μας συνδέει περισσότερο με την ασφάλεια που νιώθαμε κατά την εμβρυική περίοδο.

5. Το σημαντικότερο το αφήσαμε για το τέλος: Κάντε θετικές σκέψεις! Αυτό από μόνο του μπορεί να αλλάξει τα πάντα!