Ελληνίδα αθλήτρια θετική στον κορονοϊό και βγαίνει από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

Η Ελληνίδα αθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη, η οποία θα εκπροσωπούσε τη χώρα στην καλλιτεχνική διοργάνωση κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό την Τρίτη και δεν θα συμμετάσχει στους Αγώνες.

Όλα τα άλλα μέλη της ομάδας της βρέθηκαν αρνητικά για τον ιό. Ενώ η Πλατανιώτη έχει ένα ήπιο κρούσμα του ιού και δεν ανησυχεί για τη σωματική της υγεία, η αθλήτρια έχει χάσει τη βολή της σε ένα σημείο στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το οποίο έχει προπονηθεί τόσο καιρό μαζί με τα μέλη της ομάδας της.

Αν και βρέθηκε θετική στον ιό πριν φτάσει στο Τόκιο, η Πλατανιώτη δεν είναι ο μόνος Ολυμπιονίκης που έχει μολυνθεί από τον Covid-19.

Παρά τα αυστηρά μέτρα κατά των ιών που ισχύουν στο Ολυμπιακό Χωριό στο Τόκιο, πάνω από 150 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό εκεί από την έναρξη των Αγώνων.

Συνολικά 155 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, προσωπικού, ΜΜΕ και εθελοντών, έχουν μολυνθεί από τον ιό στη διεθνή εκδήλωση.

Η Πλατανιώτη έμελλε να συμμετάσχει τόσο στην ομαδική διοργάνωση όσο και σε ντουέτο με την αθλήτρια Εβελίνα Παπάζογλου.

Η ομαδική διοργάνωση θα συνεχιστεί χωρίς την Πλατανιώτη, αλλά το ντουέτο πρέπει να ακυρωθεί. Δεν υπήρχε εναλλακτικός κολυμβητής για το ντουέτο, αλλά υπήρχε ένας για την ομαδική διοργάνωση.

Η νεαρή αθλητρια βρέθηκε θετική στον ιό αφού παρουσίασε συμπτώματα στο σπίτι της στην Αθήνα, πριν φύγει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Θα ήταν μέρος της δεύτερης ομάδας αθλητών από τη χώρα που κατευθυνόταν στο Τόκιο. Αφού βρέθηκε θετική, δεν θα της επιτραπεί καθόλου να παρακολουθήσει τους Αγώνες.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ατυχές αποτέλεσμα για έναν αθλητή που προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και χρόνια.

Πολλοί είχαν μεγάλες ελπίδες για την ελληνική καλλιτεχνική ομάδα κολύμβησης αφού ξάφνιασαν το κοινό με μια όμορφη εμφάνιση στην προκριματική εκδήλωση νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι. Η Πλατανιώτη, η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε δύο μετάλλια σε ένα μοναδικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδάτινων Υδάτων, είναι αναπόσπαστο μέλος της ομάδας.