Η καθιστική ζωή μας κάνει χαζούς;

Τα αρνητικά αποτελέσματα που προκύπτουν όταν κάνει κάπιοιος καθιστική ζωή και ταυτόχρονα δεν γυμνάζεται καθόλου, δε φαίνονται μόνο στο σώμα μας και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του οργανισμού μας, αλλά και στο πώς λειτουργεί το μυαλό μας!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μία ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης, η καθιστική ζωή στην πραγματικότητα… «συρρικνώνει» τον εγκέφαλο.

Άντρες και γυναίκες, οι οποίοι δεν γυμνάζονταν στην ηλικία των 40 ετών, είχαν πολύ λιγότερη φαιά ουσία όταν έφτασαν στην ηλικία των 60. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς είχαν και πολύ χειρότερες επιδόσεις όσον αφορά τα διάφορα διανοητικά τεστ που τους έδωσαν να κάνουν.

«Πολλοί άνθρωποι δεν ανησυχούν για τον εγκέφαλό τους, παρά μόνο πολύ αργότερα στη ζωή τους. Αυτή η έρευνα παρέχει περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία, ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές και παράγοντες κινδύνου στη μεσήλικη ζωή μπορεί να έχουν συνέπειες για τη γήρανση του εγκεφάλου αργότερα» εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Nicole Spartano.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν πάνω από 1.200 ενήλικες, μέσα σε διάστημα 20 ετών.

Στο ξεκίνημα της έρευνας, οι άντρες και οι γυναίκες είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 41 χρόνια.

Tags: