Ο Τσιτσιπάς σχεδιάζει να εμβολιαστεί φέτος μετά από την κριτική που δέχθηκε

Ο αστέρας του τένις πυροδότησε αντιπαράθεση στα Masters του Σινσινάτι τον περασμένο μήνα, όταν είπε ότι δεν θα δεχτεί το εμβόλιο, αν δεν καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το διαγωνισμό στο Tour of Association of Tennis Professionals (ATP).

Τα σχόλιά του αποδοκιμάστηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο τρίτος στον κόσμο τενίστας δεν είχε αρκετή γνώση για τα εμβόλια για τον COVID-19 για να σχηματίσει γνώμη για το θέμα.

Φαίνεται ότι ο Τσιτσιπάς έκανε τώρα μια στροφή στην απόφασή του αφού αποκάλυψε την πρόθεσή του να δεχτεί ένα εμβόλιο.

«Σίγουρα θα συμβεί φέτος», δήλωσε ο Τσιτσιπάς στο Antenna TV.

«Δεν είμαι γιατρός, είμαι τενίστας.

"Έτσι, μπορεί να μην έχω την πιο τεκμηριωμένη γνώμη όταν πρόκειται για ιατρικά ζητήματα".

Μιλώντας τον Αύγουστο, ο Τσιτσιπάς είπε ότι ήταν επιφυλακτικός για τη λήψη εμβολίου COVID-19 για τις πιθανές παρενέργειες.

"Το εμβόλιο COVID-19 δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά γιατί είναι καινούργιο και έχει κάποιες παρενέργειες", δήλωσε ο 23χρονος.

«Ξέρω μερικούς ανθρώπους που τα είχαν.

«Δεν είμαι αντίθετος, απλώς δεν βλέπω κανένα λόγο να εμβολιαστεί κάποιος ακόμη στην ηλικιακή μου ομάδα.

«Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό γιατί θα χτίσουμε ανοσία.

«Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό.

«Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίζει μόνος του τι είναι σωστό και τι όχι.

«Κάποια στιγμή πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο».

Ο Γιάννης Οικονόμου, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, απάντησε στη συνέχεια στα σχόλια του Τσιτσιπά.

"Δεν έχει τις γνώσεις και τις μελέτες για να αξιολογήσει την ανάγκη για εμβολιασμούς", δήλωσε ο Οικονόμου.

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας μεγάλος αθλητής, οι ικανότητές του στον αθλητισμό και η συμβολή του στον αθλητισμό της χώρας είναι αδιαμφισβήτητη.

«Αυτό που διακυβεύεται, ωστόσο, είναι η ικανότητά του να εκτιμά την ανάγκη για εμβολιασμούς ή αν το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί για αρκετό χρονικό διάστημα.

«Δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις μελέτες ούτε την ερευνητική εργασία που θα του επέτρεπαν να διατυπώσει γνώμη για αυτό».

Το εμβόλιο για τον COVID-19 έχει επίσης διχάσει τις γνώμες στο τένις.

Τον Απρίλιο, ο παγκόσμιος νούμερο ένα Νόβακ Τζόκοβιτς είπε ότι ελπίζει ότι το εμβόλιο COVID-19 δεν θα καταστεί υποχρεωτικό για να αγωνιστούν οι παίκτες του ATP Tour και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη δική του κατάσταση εμβολιασμού.

Ο Σέρβος κόλλησε COVID-19 μετά την άτυχη περιοδεία του Adria πέρυσι και είχε εκφράσει στο παρελθόν σκεπτικισμό όσον αφορά τα εμβόλια και την επιστήμη.

Αλλά ονόματα υψηλού κύρους, συμπεριλαμβανομένων των Ρότζερ Φέντερερ, Σιμόνα Χάλεπ και Ραφαέλ Ναδάλ, έχουν δηλώσει όλοι ότι οι αθλητές πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους για να βοηθήσουν στην επιστροφή της ζωής στην κανονικότητα.