Μάρτιος 2016

Καταπολέμησε το stress μέσα από την άσκησή σου

Γνωρίζεις ότι η άσκηση κάνει καλό στο σώμα σου αλλά είσαι πολύ απασχολημένος για να χωρέσει στη ρουτίνα σου. Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη όταν πρόκειται για την άσκηση και το άγχος.

Σχεδόν κάθε μορφή άσκησης, από αερόμπικ μέχρι γιόγκα, μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικό. Έστω και μια μικρή άσκηση θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τη διαχείριση του άγχους. Η άσκηση βελτιώνει τη γενική υγεία σου και την αίσθηση της ευημερίας, η οποία δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην κάθε σου μέρα.

Tags: 

Δύο νέα ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο

Δύο νέα ρεκόρ διαδρομής από τον Κώστα Γκελαούζο και την Ράνια Ρεμπούλη σημειώθηκαν στον Ημιμαραθώνιο Αθηνών στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 δρομείς που μετέτρεψαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας σε ποτάμι ενέργειας.

Στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού με χρόνο 1,08,35 κάνοντας ρεκόρ διαδρομής, νίκη που του δίνει αυτόματα το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Tags: 

Ένταξε στη διατροφή σου καρύδια

Τα καρύδια είναι ο καρπός του δέντρου Regia Juglans. Η «Regia Juglans» προέρχεται από τη λατινική λέξη «Jovis Glans», που σημαίνει «καρύδια για τους Θεούς». Σε πολλά μέρη του κόσμου, τα καρύδια θεωρήθηκαν ως η τροφή των θεών, και έτσι ο όρος regia ή βασιλική χρησιμοποιείται για τον καθορισμό αυτών των ξηρών καρπών.

Tags: 

Μάθε την αλήθεια για την ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνεις

Η αλήθεια είναι ότι το νερό κάνει καλό στην υγεία και έχει πολλά οφέλη για το δέρμα, ωστόσο, το πρόβλημα είναι πως σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συμβουλή για τα οκτώ ποτήρια, δεν έχει βάση.

Με άρθρο του στους «New York Times», ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Ιντιάνα των ΗΠΑ υποστηρίζει πως «αν υπάρχει ένας μύθος για την υγεία που πρέπει σύντομα να... πεθάνει, τότε αυτός είναι ο μύθος για τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα».

Tags: 

Το 6ο The North Face Zagori Mountain Running είναι γεγονός

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για την κορυφαία διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, το "6ο The North Face Zagori Mountain Running", βρίσκονται όχι μόνο οι αθλητές που θα συμμετάσχουν αλλά και η οργανωτική επιτροπή του αγώνα. Έχοντας ως παρακαταθήκη την μεγάλη απήχηση του αγώνα τα προηγούμενα χρόνια, με αποκορύφωμα το ρεκόρ συμμετοχών πέρυσι το καλοκαίρι, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την χώρα, ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πολυάριθμους φίλους της Τύμφης και του Ζαγορίου, το τριήμερο 22-24 Ιουλίου.

Tags: 

Ξέφυγε από τα συνηθισμένα

Αν πιστεύεις πως η παραδοσιακή γυμναστική δεν είναι για σένα, έχεις τη λύση να ξεφύγεις. Ξεκίνα Calisthenics άσκηση και φτιάξε σώμα «αγαλματένιο».

Η καλλισθενική γυμναστική είναι φυσική άσκηση, σχεδιασμένη έτσι ώστε να βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και να αναπτύσσει τον μυϊκό ιστό. Στις ασκήσεις περιλαμβάνονται κινήσεις κάμψης, τεντώματος, συστροφής, αιώρησης, άλματα, καθώς και εξειδικευμένες κινήσεις όπως οι κάμψεις, οι έλξεις και οι βυθίσεις που, πίστεψε με, με υπομονή και επιμονή μπορούν να εκτελεστούν από όλους.

Tags: 

Ρεκόρ του Eddie Hall που έκανε άρσεις με 465 κιλά

Άναυδους άφησε τους θεατές μιας παρουσίασης powerlifting ο Βρετανός υπεράνθρωπος Eddie Hall όταν, κάνοντας άρσεις θανάτου (dead lifts), έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ σηκώνοντας 465 κιλά, με την στήριξη του Σβαρτζενέγκερ.

Ο Eddie Hall προπονείται κάθε μέρα 5 ώρες και καταναλώνει περίπου 10.000 θερμίδες την ημέρα. Μάλιστα, έπειτα από δήλωση του, είπε πως δεν είναι φυσιολογικό το σώμα του σε αυτά τα κιλά και πως δεν είναι προορισμένο ένα ανθρώπινο σώμα να φτάσει σε αυτά τα μεγέθη.

Tags: 

Γυμναστική με ισορροπία στο ένα χέρι

Το κλειδί για να έχεις ένα ισορροπημένο σώμα είναι να γυμνάζεις ισότιμα τους ανταγωνιστές μυς και να προσθέσεις ασκήσεις ισορροπίας στο πρόγραμμά σου, όπως κάθετη ισορροπία στο ένα χέρι. «Τέτοιες ασκήσεις γυμνάζουν όλο το σώμα και ειδικότερα την πλάτη και τους ώμους» σου λέει ο Gaddour, γυμναστής.

Tags: 

Μα τι άντρας!!!

Ο Ματ Μαλλόνεϊ, είναι ένας Αυστραλός 24 χρονών που μάλλον δεν είχε τίποτα πιο γελοίο να κάνει για να αποδείξει στο ιντερνετικό κοινό του πόσο άντρας είναι κι έτσι αποφάσισε να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του να τρώει ένα ζωντανό λευκό τρωκτικό!

Έβαλε δηλαδή ένα μικρό λευκό ποντίκι στο στόμα του και στη συνέχεια ήπιε ένα σφηνάκι βότκας, για να μπορέσει να το καταπιεί πιο εύκολα. Είχε βλέπετε ανατριχιάσει κόβοντας το κεφάλι του ζωντανού με τα δόντια του.

Δες τα όρια σου

Πρέπει να δοκιμάσεις τα όριά σου, έτσι ώστε να βοηθηθείς να τα υπερβείς. Δοκίμασε λοιπόν να κάνεις ένα λεπτό σπριντ, μπορεί να σου φαίνεται λίγο, αλλά δεν είναι αν βάλεις τα δυνατά σου.

«Αυτό το τεστ θα δείξει πόσο είσαι διατεθειμένος να πιέσεις τον εαυτό σου. Αν δεν είσαι πτώμα στο τέλος, τότε ήσουν συγκρατημένος», είπε ο MacDonald. Μπορείς να ανέβεις σε ένα στατικό ποδήλατο και προσπάθησε να κάψεις όσο περισσότερες θερμίδες μπορείς σε 1 λεπτό. Ο μέσος όρος είναι 45 θερμίδες το λεπτό και το ρεκόρ είναι του Gym Jones, ο οποίος έκαψε 89 θερμίδες στο λεπτό.

Tags: 

Σελίδες