Γυμναστική με ισορροπία στο ένα χέρι

Το κλειδί για να έχεις ένα ισορροπημένο σώμα είναι να γυμνάζεις ισότιμα τους ανταγωνιστές μυς και να προσθέσεις ασκήσεις ισορροπίας στο πρόγραμμά σου, όπως κάθετη ισορροπία στο ένα χέρι. «Τέτοιες ασκήσεις γυμνάζουν όλο το σώμα και ειδικότερα την πλάτη και τους ώμους» σου λέει ο Gaddour, γυμναστής.

Πιάσε το έδαφος με το ένα σου χέρι, άνοιξε τα δάχτυλά σου κι άσκησε μεγάλη πίεση στο πάτωμα, για να αυξήσεις τη βάση ισορροπίας του σώματος. Πρέπει να σηκώσεις το ισχίο σου, να λάβεις κατακόρυφη στάση για να έχεις σωστή τεχνική. Με αυτόν τον τρόπο μεταφέρεις το βάρος του σώματος από το στήθος στους ώμους και την πλάτη.

Όταν βρεθείς σε ανάποδη θέση, σφίξε όλους τους μυς στο σώμα σου, ειδικά στον κορμό σου. Πρέπει να σφίξεις την κοιλιά σαν να πρόκειται να δεχτείς γροθιά.

Βρες το ρυθμό που σου ταιριάζει, αυτή η άσκηση δεν είναι να γίνεται βιαστικά. Προσπάθησε να ισορροπήσεις μία στο ένα χέρι και μία στο άλλο εναλλάξ, έτσι ώστε να σιγά σιγά οι μύες σου να συνηθίζουν και σταδιακά θα αυξάνεται ο χρόνος που μπορείς να σταθείς.

Tags: