Ιανουάριος 2015

Τρέλαας Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Κανάλι στο YouTube που παρακολουθεί την καθημερινότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μας παρουσιάζει στο νέο επεισόδιο μία άλλη πτυχή του καταξιωμένου αθλητή.

Ο 20χρονος παίκτης των Μπακς φαίνεται πως μετά τις σκληρές προπονήσεις του και τις στιγμές που χαλαρώνει στο σπίτι του, παρακολουθεί και την εξέλιξη του μικρού του αδερφού Άλεξ, στο αγαπημένο τους άθλημα, το μπάσκετ.

Χρήσιμες συμβουλές για σύσφιξη!

Το να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο δεν αρκεί, πρέπει να φροντίζουμε ώστε ότι κάνουμε εκεί να έχει αποτέλεσμα.

Πώς; Δοκιμάστε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας και διαστήματα έντασης! Για παράδειγμα αν κάνετε ποδήλατο για 20 λεπτά, περίπου στα 10 λεπτά πηγαίνετε όσο γρηγορότερα μπορείτε για 3 περίπου λεπτά και μετά επανέλθετε στην κανονική σας ένταση.

Το αγιόκλημα εξολοθρεύει τον ιό της γρίπης;

Το γνωστό σε όλους μας αγιόκλημα, που συνοδεύει τις παιδικές μας μνήμες με το μεθυστικό του άρωμα, φαίνεται πως αποδείχθηκε πως όταν βράζεται και πίνεται σαν αφέψημα, καταπολεμά τον ιό της γρίπης.

Η επίσημη ονομασία του αγιοκλήματος είναι Lonicera japonica. Αποτελεί ένα ιδιαίτερα δημοφιλές αφέψημα στις χώρες της άπω ανατολής, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία. Στις χώρες αυτές χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση της γρίπης και πιο συγκεκριμένα, θεωρούν πως μια ουσία που απελευθερώνει όταν βράζεται είναι άριστο φάρμακο γι' αυτήν.

Και οι χολυγουντιανές σταρ είναι κανονικες γυναίκες!

Βόλτα με την νεογέννητη κόρη της έκανε η πανέμορφη σταρ του Χόλυγουντ Μίλα Κούνις.

Ντυμένη στα μαύρα και κρατώντας στα χέρια της την κόρη της που απέκτησε πρόσφατα με τον επίσης σταρ του Χόλυγουντ, Άστον Κούτσερ, βγήκε και έδειξε σε όλους μας πως μπορεί μπροστά στα φώτα και με το μακιγιάζ να είναι υπέρλαμπρες, σχεδόν νεραϊδένιες, αλλά από κοντά είναι φυσιολογικότατες γυναίκες.

Όταν δεν λαμβάνουμε αρκετή βιταμίνη D αυξάνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης άνοιας

Όλοι ξέρουν πως η βιταμίνη D σε εμάς που εχουμε την τύχη να μένουμε σε μία ηλιόλουστη χώρα, την παίρνουμε από τον ήλιο. Όσοι όμως δεν έχουν αυτή την τύχη, έχουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές.

Μία επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου αποδίδει τον συσχετισμό στα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό των ανθρώπων που ζουν σε πιο βόρεια κλίματα, λόγω της λιγότερης ηλιοφάνειας, συγκριτικά με τον Νότο.

Australian Open 2015: Nick Kyrgios, το Ελληνόπουλο που μας έκανε περήφανους!

Ο 19χρονος Έλληνοαυστραλός Nick Kyrgios, έκανε την έκπληξη χθες και διέλυσε τον Ιστανό Rafael Nadal! Ο 28χρονος Nadal είναι νικητής σε 14 τουρνουά Γκραντ Σλαμ καθώς έχει κερδίσει 9 χρονιές (2005-2006-2007-2008-2010-2011-2012-2013-2014) τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός, 2 φορές στο Γουίμπλεντον τον Ιούλιο του 2008 & 2010, 1 φορά στο Αυστραλιανό Όπεν το 2009 και 2 φορές το Αμερικάνικο Όπεν το 2010 και το 2013. Κατέχει επίσης το μεγαλύτερο ρεκόρ συνεχόμενων νικών σε χωμάτινη επιφάνεια.

Σχοινόπρασο: Το μαγικό βότανο!

Το σχοινόπρασο ανήκει στην οικογένεια λαχανικών με την ονομασία "allium", την οποία πήραν από το λατινικό όνομα του σκόρδου. Πρόκειται για μονοκοτυλήδονα, που συμπεριλαμβάνουν το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και άλλα. Το σχοινόπρασο συναντάται επίσης και ως Chives,

Καλλιεργείται για τα φύλλα του και όχι για τον βολβό του, όπως το κοινό κρεμμύδι. Έχει πιο ελαφριά γεύση από το κοινό κρεμμύδι και χρησιμοποιείται όπου και αυτό, με τη διαφορά ότι είναι πιο ευκολοχώνευτο.

Μείωση των αιμοδοσιών στην Ελάδα έως 70%

Συναγερμό για την μείωση των αποθεμάτων αίματος στην Ελλάδα κρούουν οι διάφορες ιατρικές οργανώσεις, αλλά και τα επίσημα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Σημαντικά μειωμένη παρουσιάζεται η συλλογή αίματος στις μονάδες αιμοδοσίας των νοσοκομείων της χώρας. Μείωση που φτάνει στο εντυπωσιακό ποσοστό του 70%. Συγκεκριμένα, το 2013 κατεγράφησαν 39.000 λιγότερες μονάδες αίματος σε σύγκριση με το 2012 γεγονός που υπάρχει η βεβαιότητα ότι συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια του 2014.

Διατροφή και υγεία

Η αλήθεια είναι πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα θέλουν να ξέρουν τι τρώνε. Όμως, οι γνώσεις μας σχετικά με τη διατροφή, συχνά περιορίζονται στο ότι μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ, που εδώ που τα λέμε, δεν είναι πάντα σωστά ή χωρίς συμφέρον!

Η διατροφή πλέον δεν είναι απλό πράγμα. Έχει γίνει στην κυριολεξία επιστήμη. Η επιστήμη της διατροφής ασχολείται με το τι τρόφιμα πρέπει να τρώμε, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας και την κατάσταση της υγείας μας.

Επίπεδη κοιλιά και χωρίς κόπο;

Κι όμως, η κοιλιά μπορεί να γίνει επίπεδη χωρίς καθόλου δίαιτα, κόπους και στερήσεις. Βέβαια, κανονικά δεν θα έπρεπε να θεωρείτε ένας υγιεινός τρόπος ζωής κόπος και στέρηση, αλλά ένα βήμα κάθε φορά, ε;

Σελίδες