Επίπεδη κοιλιά και χωρίς κόπο;

Κι όμως, η κοιλιά μπορεί να γίνει επίπεδη χωρίς καθόλου δίαιτα, κόπους και στερήσεις. Βέβαια, κανονικά δεν θα έπρεπε να θεωρείτε ένας υγιεινός τρόπος ζωής κόπος και στέρηση, αλλά ένα βήμα κάθε φορά, ε;

Λοιπόν, για να "πέσει" η κοιλιά σας αρκεί πολλές φορές να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα:
α) Πρώτα και κύρια πρέπει να στέκεστε καλύτερα. "Μην καμπουριάζεις" έλεγαν οι γιαγιάδες μας και είχαν απόλυτο δίκιο. Μόνο και μόνο με μία καλύτερη στάση σώματος, η κοιλιά φαίνεται αυτομάτως πιο μικρή και το σώμα πιο γυμνασμένο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αν στεκόμαστε σε σωστή στάση, γυμνάζονται και οι μυες γύρω από την μέση οπότε σταδιακά μικραίνει η κοιλιά. Δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε.

β) Νερό, νερό, νερό! Κι όμως, μπορεί η κοιλιά σας να είναι πιο φουσκωμένη γιατί δεν πίνετε όσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός σας, κι έτσι κάνει κατακράτηση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Γι' αυτό λοιπόν, πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 6 ποτήρια νερό την ημέρα.

γ) Για τους ίδιους λόγους που είπαμε και πιο πάνω, πρέπει να αποφεύγεται το πολύ αλάτι. Δοκιμάστε να μειώσετε λίγο την ποσότητα αλατιού που ρίχνετε στο φαγητό σας όταν το μαγειρεύετε και αντικαταστήστε το με μπαχαρικά της αρεσκείας σας.