Το να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο δεν αρκεί, πρέπει να φροντίζουμε ώστε ότι κάνουμε εκεί να έχει αποτέλεσμα.
Πώς; Δοκιμάστε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας και διαστήματα έντασης! Για παράδειγμα αν κάνετε ποδήλατο για 20 λεπτά, περίπου στα 10 λεπτά πηγαίνετε όσο γρηγορότερα μπορείτε για 3 περίπου λεπτά και μετά επανέλθετε στην κανονική σας ένταση.
Επίσης καλό είναι να αποφεύγετε να τρώτε υδατάνθρακες το βράδυ. Οι υδατάνθρακες προκαλούν κατακράτηση υγρών, οπότε αν περιορίσετε τους υδατάνθρακες του βραδινού σας, το επόμενο πρωί θα νιώθετε ελαφρύτεροι, λιγότερο πρησμένοι και άρα πιο αδύνατοι.
Καλό είναι επίσης να κάνετε όσο το δυνατόν πιο δυναμικό πρόγραμμα και λιγότερες επαναλήψεις. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη τόνωση και γράμμωση των μυών.
Πολύ σημαντικό όσο κι αν ακούγεται περίεργο είναι να παίρνετε και ρεπό από την προπόνησή σας, ειδικά αν αυτή είναι καθημερινή. Το σώμα σας χρειάζεται τουλάχιστον 1-2 μέρες την εβδομάδα που είτε θα ασκήστε κάνοντας πολύ ελαφριά προπόνηση ή θα απέχετε τελείως. Αν πιέζετε πάρα πολύ το σώμα σας καθημερινά, αυτό που θα πετύχετε είναι να στρεσαριστεί τόσο ώστε να προσπαθεί να «κρατήσει» όσο περισσότερο γίνεται το επιπλέον βάρος, κι όχι να το κάψει. Γιατί; Μα επειδή θα το κάνετε να πιστέψει ότι κάποια στιγμή, με τόσο εξαντλητικούς ρυθμούς, θα χρειαστεί τις έξτρα θερμίδες που έχουν αποθηκευτεί για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ότι εσείς του ζητάτε!