Απρίλιος 2016

«Ατσάλινα» κόκαλα με ένα μόνο ρόφημα

Μια νέα επιστημονική έρευνα λοιπόν έρχεται να σου δείξει ότι ένα από τα ροφήματα που θα προστατεύσει τα οστά σου και θα μειώσει τον κίνδυνο για κατάγματα είναι το τσάι.

Tags: 

Φτιάξε κοιλιακούς έως το καλοκαίρι

Οι παρακάτω παραλλαγές των παραδοσιακών ασκήσεων για κοιλιακούς θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις γρηγορότερα ισχυρές μυϊκές ομάδες στην κοιλιά σου.

Tags: 

Μπορείς να γυρίσεις το διακόπτη του λίπους

Οι πιο πολλοί άντρες αναπολούν τα εφηβικά τους χρόνια, καθώς ήταν στην καλύτερη φόρμα τους. Οι πιο πολλές αρχίζουν κάπως έτσι: «Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια που ήμουν 10 κιλά πιο αδύνατος» ή «Όταν ήμουν νέος, έκανα για πλάκα 30 κάμψεις».

Τα καλά νέα για όλους αυτούς τους άντρες είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να αναπολείς τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος. Το σώμα σου χρειάζεται ένα ερέθισμα, έτσι ώστε να ξυπνήσουν οι μύες σου. Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξεις δραματικά τη σωματοδομή σου και θα βρεις την καλή σου φόρμα.

Tags: 

Μπορείς να γλιτώσεις από την κατάθλιψη

ο Γιάννης Μωρρές, διδακτορικός ερευνητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος ερευνά διεξοδικά το θέμα της κατάθλιψης και την αξία της άσκησης στη μείωσή της, απαντά στο ερώτημα πως μπορείς να ξεπερνάς την κατάθλιψη.

Όπως αναφέρει ο κ. Μωρρές στο ΑΠΕ, σε πρόσφατη βιβλιογραφική ανασκόπηση κλινικών πειραμάτων, καταγράψαμε ότι σε ασκούμενους ασθενείς με κατάθλιψη η νόσος υποχώρησε δραστικά.

Tags: 

Πάρε και εσύ μέρος στον ημιμαραθώνιο πρόκληση

Ένας νέος ημιμαραθώνιος δρόμος έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα, όχι μόνο της Αττικής αλλά ολόκληρης της Ελλάδας σε μία μοναδικής ομορφιάς διαδρομή όπου η αρχαία ιστορία συναντά τον πλούτο της φύσης, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και τον ηλιόλουστο ουρανό του Σουνίου.

Εκεί, δίπλα στο Ναό του Ποσειδώνα, του μυθικού θεού της θάλασσας, σκαρφαλωμένου στα απόκρημνα βράχια του ακρωτηρίου του Σουνίου, θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου 2016, ο πρώτος αγώνας δρόμου Poseidon Challenge.

Tags: 

Απαραίτητα τα αθλητικά στον Παρνασσό

Skyrunner Series 2016 by Salomon, πράξη 2η! Μετά την Καρδαμύλη και τις πλαγιές του Ταϋγέτου, η δράση μεταφέρεται στον Παρνασσό.

Ο αθλητικός σύλλογος «Διόνυσος» διοργανώνει για ακόμα μία φορά έναν από τους πλέον δημοφιλείς αγώνες ορεινού τρεξίματος, το «Μονοπάτι Παρνασσού» το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου.

Tags: 

Δίκοπο μαχαίρι η άσκηση στο θέμα της ανδρικής γονιμότητας

Μια έρευνα έρχεται να καταρρίψει το μύθο πως η υπογονιμότητα είναι πρόβλημα των γυναικών και μας υποδεικνύει πως το πρόβλημα είναι μοιρασμένο στα δύο.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη έδειξε τη σχέση μεταξύ της ανδρικής γονιμότητας και της άσκησης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που ασχολούνται με μια μέτρια σωματική άσκηση (1 ώρα άσκησης, 3 φορές την εβδομάδα) είχαν καλύτερα αποτελέσματα σπέρματος από τους άνδρες που είχαν προγράμματα έντονης άσκησης, όπως τριαθλητές και μαραθωνοδρόμους (Diamond et al. 2009).

Tags: 

Το XTERRA Greece Championship 2016 υποδέχεται ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα ζήσει την εμπειρία της κορυφαίας διεθνής διοργάνωσης off road τριάθλου XTERRA, που θα διεξαχθεί φέτος, στις 7 Μαΐου, σε πανέμορφες διαδρο

Το XTERRA Greece Championship 2016 υποδέχεται ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα ζήσει την εμπειρία της κορυφαίας διεθνής διοργάνωσης off road τριάθλου XTERRA, που θα διεξαχθεί φέτος, στις 7 Μαΐου, σε πανέμορφες διαδρομές στο φυσικό περιβάλλον της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Την σκυτάλη από την Λίμνη Πλαστήρα, όπου διεξήχθησαν τα τρία πρώτα Πρωταθλήματα XTERRA, επί ελληνικού εδάφους, παίρνει φέτος ο Δήμος των Νοτίων Προαστείων της Αττικής, προσκαλώντας ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να «Ζήσουν Περισσότερα».

Tags: