Απαραίτητα τα αθλητικά στον Παρνασσό

Skyrunner Series 2016 by Salomon, πράξη 2η! Μετά την Καρδαμύλη και τις πλαγιές του Ταϋγέτου, η δράση μεταφέρεται στον Παρνασσό.

Ο αθλητικός σύλλογος «Διόνυσος» διοργανώνει για ακόμα μία φορά έναν από τους πλέον δημοφιλείς αγώνες ορεινού τρεξίματος, το «Μονοπάτι Παρνασσού» το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου.

Με αφετηρία την γραφική κωμόπολη της Αμφίκλειας, περισσότεροι από 400 δρομείς, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα από μια σειρά διαδρομών κλιμακούμενης δυσκολίας σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους στις πλαγιές του Παρνασσού.
Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφερθεί ότι το "Μονοπάτι Παρνασσού" περιλαμβάνει φέτος 6 διαδρομές, μία περισσότερη σε σχέση με πέρυσι, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες τόσο των έμπειρων όσο και των πιο αρχάριων στο ορεινό τρέξιμο δρομέων.

Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή μέσα στην κωμόπολη της Αμφίκλειας, η οποία απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά αλλά και σε ενήλικες, που θέλουν να πάρουν μια γεύση από τη μαγεία του ορεινού τρεξίματος.

Το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου θα λάβει χώρα το "κυρίως πιάτο" της αγωνιστικής δράσης, το οποίο περιλαμβάνει την πιο απαιτητική διαδρομή, συνολικής απόστασης 24,2 χιλιομέτρων με 1.620 μέτρα υψομετρικής ανάβασης, στο οποίο και θα αναμετρηθεί η "αφρόκρεμα" των αθλητών του ορεινού τρεξίματος.

Tags: