Δίκοπο μαχαίρι η άσκηση στο θέμα της ανδρικής γονιμότητας

Μια έρευνα έρχεται να καταρρίψει το μύθο πως η υπογονιμότητα είναι πρόβλημα των γυναικών και μας υποδεικνύει πως το πρόβλημα είναι μοιρασμένο στα δύο.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη έδειξε τη σχέση μεταξύ της ανδρικής γονιμότητας και της άσκησης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που ασχολούνται με μια μέτρια σωματική άσκηση (1 ώρα άσκησης, 3 φορές την εβδομάδα) είχαν καλύτερα αποτελέσματα σπέρματος από τους άνδρες που είχαν προγράμματα έντονης άσκησης, όπως τριαθλητές και μαραθωνοδρόμους (Diamond et al. 2009).

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι ακόμη και οι άνδρες που δεν είναι αθλητές μπορεί να εργάζονται κατά τέτοιο τρόπο που παρεμποδίζει την ανδρική γονιμότητα και την εγκυμοσύνη (της κοπέλας προφανώς)!

Με άλλα λόγια, η υπερβολική άσκηση με ελάχιστη ανάπαυση μεταξύ ακραίων προπονήσεων και η έντονη δραστηριότητα σε άσκηση τα Σαββατοκύριακα μπορεί να επηρεάσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, τη μορφολογία και την κινητικότητα τους. Αν και χρειάζεται μόνο ένα σπερματοζωάριο για να γονιμοποιήσετε, το σπέρμα πρέπει να είναι ισχυρό και υγιές για να ταξιδέψει και να διεισδύσει στο ωάριο.

Tags: