Ιούλιος 2015

Πως να γυμνάσετε μόνοι σας την πλάτη σας!

Λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται οι περισσότεροι από εμάς, πολλοί σταματούν τις συνδρομές τους στα γυμναστήρια. Αυτό είναι κατανοητό. Αυτό που δεν πρέπει να γίνεται είναι να σταματήσουμε να γυμναζόμαστε λόγω του ότι δεν πάμε πια στο γυμναστήριο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γυμναστούμε, ακόμα και μέσα από το σπίτι μας.

Πως να μείνουμε σε φόρμα στις διακοπές!

Όταν λέμε διακοπές, οι περισσότεροι από εμάς δεν εννοούμε άσκηση και δίαιτα. Αντιθέτως, για τους περισσότερους αδειούχους, ακόμα και η ελάχιστη μυϊκή δραστηριότητα να αποτελεί καταναγκαστικό έργο.

Όμως, όσοι ακολουθείτε ήδη ένα προσεγμένο πρόγραμμα προπόνησης και διατροφής ή όσοι θέλετε να αρχίσετε συστηματικά, οι διακοπές είναι η τέλεια ευκαιρία να κάνετε πράγματα που τον υπόλοιπο καιρό δεν μπορείτε λόγω έλλειψης χρόνου.

Τι πρέπει να τρώμε μετά την προπόνηση;

Πολλούς τους απασχολεί αυτή η ερώτηση, ενώ δεν έχουν ξεκινήσει καν την γυμναστική. Εαν είστε αρχάριος, να θυμάστε πως ότι και να τρώτε είναι οκ, αρκεί να μην είναι λιπαρό και ανθυγιεινό. Αν έχετε συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης και θέλετε να απαλλαγείτε από το λίγο λίπος που σας έχει απομείνει ή να χτίσετε σωστά τους μύες σας, τότε η απάντηση είναι τελείως διαφορετική.

Η αεροβική άσκηση με άδειο στομάχι βοηθά στο κάψιμο λίπους

Πολύς λόγος για το πότε πρέπει να κάνουμε την γυμναστική μας για να καταφέρουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα σε σχέση με την προσπάθειά μας. Υπάρχουν θεωρείες για το ότι η αεροβική άσκηση να γίνεται πρωί. Άλλες που λένε το απόγευμα...

Περπάτημα: Η πιο εύκολη και φτηνή γυμναστική!

Πρόκειται για μία πιο τις πιο απλές μορφές άσκησης και μάλιστα μία από αυτές που ωφελούν πολύ την υγεία μας.

Μπορεί οι θερμίδες που χάνυμε περπατώντας να μην είναι πολλές, όμως σε μια χώρα όπου η παχυσαρκία χτυπάει κόκκινο, ένας καθημερινός περίπατος είναι σίγουρα θετικό.

Γιατί δεν βλέπω διαφορά στους κοιλιακούς μου;

Ακούγεται – εν πολλοίς – λογικό: για να χάσω λίπος από μια συγκεκριμένη περιοχή στο σώμα της… δίνω να καταλάβει σε καθημερινή βάση με ασκήσεις απομόνωσης. Η δημοφιλής άποψη της «στοχευμένης» καύσης λίπους έχει μπόλικους θιασώτες, όμως δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Από τις πλέον δημοφιλείς «περιοχές» του σώματος όπου συνήθως εφαρμόζεται η συγκεκριμένη άποψη είναι η εκείνη της κοιλιάς. Όσες επαναλήψεις σε ροκανίσματα, άρσεις ποδιών, «ρόδα» και αν έχετε κάνει προκειμένου να φανεί το πολυπόθητο six pack, τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Πως θα επιτύχουμε σύσφιξη σώματος!

Η σύσφιξη, κυρίως μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, αποτελεί διακαή πόθο κάθε ανθρώπου, κυρίως των γυναικών που θέλουν να δουν το σώμα τους να μεταμορφώνεται από πλαδαρό σε fit.

Η πολυπόθητη αυτή σύσφιξη, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μυϊκή ενδυνάμωση και υπερτροφία, δηλαδή αύξηση του όγκου των μυών, η οποία συνοδεύεται και από την αύξηση της ποιότητάς τους, δηλαδή το πώς φαίνονται.

Πισίνες, για να μην στερείστε τις βουτιές σας ούτε στην πόλη!

Το καλοκαίρι ήρθε για τα καλά, όμως, τα τελευταία γεγονότα δεν μας έχουν επιτρέψει να το χαρούμε όπως θέλουμε. Όσοι έχουν σπίτια σε παραθαλάσσια χωριά είναι τυχεροί. Οι υπόλοιποι, μην στεναχωριέστε, καθώς σας έχουμε λύση για να χαρείτε και να γυμναστείτε ταυτόχρονα, με μικρό κόστος.

Πως μπορούμε να διορθώσουμε την φυσική μας κατάσταση;

Δεν έχει σημασία αν είμαστε 18 ή 78. Δεν έχει σημασία αν έχουμε κάνει ξανά γυμναστική ή όχι. Δεν έχει σημασία αν έχουμε παραπανίσια κιλά η όχι.

Τι να τρώμε για να χάσουμε γρήγορα κιλά;

Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα και πολύπλοκα όσο δείχνουν. Για να καταφέρετε να βελτιώσετε το σώμα σας ενόψει της παραλίας, θα πρέπει να περιορίσετε την καθημερινή κατανάλωση τροφών που θεωρούνται ως θερμιδικές βόμβες, όσο νόστιμες κι αν είναι!