Πως θα επιτύχουμε σύσφιξη σώματος!

Η σύσφιξη, κυρίως μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, αποτελεί διακαή πόθο κάθε ανθρώπου, κυρίως των γυναικών που θέλουν να δουν το σώμα τους να μεταμορφώνεται από πλαδαρό σε fit.

Η πολυπόθητη αυτή σύσφιξη, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μυϊκή ενδυνάμωση και υπερτροφία, δηλαδή αύξηση του όγκου των μυών, η οποία συνοδεύεται και από την αύξηση της ποιότητάς τους, δηλαδή το πώς φαίνονται.

Για να τονώσουμε δηλαδή τους μύες του σώματός μας, θα πρέπει να επιτύχουμε μια μικρή μυϊκή υπερτροφία. Για να το καταφέρουμε αυτό, θα πρέπει να εστιάσουμε σε προπόνηση με βάρη, έχοντας κατά νου ότι πρέπει να κάνουμε λίγες επαναλήψεις και μεγάλα διαλείμματα μεταξύ των σετ. Μέσα απο την τεχνική αυτή, αποφεύγουμε την εκτεταμένη υπερτροφία, αλλά επιτρέπουμε στους μύες μας να αυξήσουν την ποιότητα τους.

Τα πάντα λοιπόν γύρω από αυτό το θέμα, έχουν να κάνουν με την ποιότητα της προπόνησής μας. Ούτε κρέμες, ούτε μασαζοκαλσόν, ούτε μαγικά χαπάκια. Τι προπόνηση να κάνω; Όπως αναφέραμε λοιπόν παραπάνω, για να σφίξετε και να τονώσετε τους μύες σας θα πρέπει αφ’ ενός να εστιάσετε σε προπόνηση δύναμης με αντιστάσεις και να την συνοδέψετε με αερόβια άσκηση για να μειώσετε το ποσοστό λίπους στο σώμα σας και να «δείξουν» περισσότερο οι μύες σας. Ξεχάστε λοιπόν το σοφό ρητό που πιθανώς να έχετε ακούσει από διάφορα παπαγαλάκια του γυμναστηρίου «για να γραμμώσεις και να σφίξεις πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 20 επαναλήψεις» και εστιάστε σε 8 με 12 επαναλήψεις για τρία σετ για κάθε άσκηση που θα κάνετε. Σημειώστε ότι η τελευταία επανάληψη δεν θα πρέπει να «βγαίνει» καθόλου ή να βγαίνει με το ζόρι.