Περπάτημα: Η πιο εύκολη και φτηνή γυμναστική!

Πρόκειται για μία πιο τις πιο απλές μορφές άσκησης και μάλιστα μία από αυτές που ωφελούν πολύ την υγεία μας.

Μπορεί οι θερμίδες που χάνυμε περπατώντας να μην είναι πολλές, όμως σε μια χώρα όπου η παχυσαρκία χτυπάει κόκκινο, ένας καθημερινός περίπατος είναι σίγουρα θετικό.

Άλλωστε, αποτελεί μια πρώτης τάξης σωματική άσκηση, ιδιαίτερα για όσους κάνουν καθιστική ζωή ή δουλειά γραφείου, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι τριάντα λεπτά περπάτημα την ημέρα αυξάνουν την παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό μειώνοντας τα επίπεδα του στρες, του θυμού και της κούρασης, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης γλαυκώματος, προστατεύουν από το κοινό κρυολόγημα και μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.

Επίσης, βελτιώνουν σημαντικά την καρδιακή υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος μέσα από την αύξηση του καρδιακού ρυθμού και τις κυκλοφορίας του αίματος. Επίσης, το περπάτημα συντελεί στην διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε σταθερό επίπεδο, αποτρέπει την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους σε συνδυασμό βέβαια με προσεγμένη διατροφή. Σε άτομα της τρίτης ηλικίας τέλος, το περπάτημα έχει φανεί ότι μειώνει τον ρυθμό εκφυλισμού μέχρι και 50%. Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε άλλα τόσα οφέλη του περπατήματος στην υγεία, όμως είναι μάλλον περιττό.

Αφού λοιπόν πήρατε μια γεύση, από το πώς μπορούν να σας ωφελήσουν μερικά βήματα παραπάνω σε καθημερινή βάση, μήπως ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε;