Τι να τρώμε για να χάσουμε γρήγορα κιλά;

Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα και πολύπλοκα όσο δείχνουν. Για να καταφέρετε να βελτιώσετε το σώμα σας ενόψει της παραλίας, θα πρέπει να περιορίσετε την καθημερινή κατανάλωση τροφών που θεωρούνται ως θερμιδικές βόμβες, όσο νόστιμες κι αν είναι!

Μιλάμε δηλαδή για τις πίτσες, της τηγανιτές πατάτες, αλλά και όλα τα τρόφιμα με επεξεργασμένα λιπαρά, υποπροϊόντα κρέατος, κτλ. Ένας καλός γενικός κανόνας που αξίζει να θυμάστε, είναι να φροντίζετε σε κάθε σας γεύμα η μεγαλύτερη μερίδα να αποτελείται από πρωτεΐνη (κοτόπουλο, άπαχο κρέας, ψάρι) μαζί με κάποιας μορφής σαλάτα (χωρίς σάλτσα εννοείται) και η αμέσως επόμενη σε ποσότητα μερίδα να είναι υδατάνθρακας, όσο πιο απλός γίνεται (καστανό ρύζι, πατάτες, μακαρόνια ολικής, κους κους κτλ.).

Στον περιορισμό της όρεξης τώρα, τις φορές που θα θέλετε να αδειάσετε το… ψυγείο, θα σας βοηθήσει αρκετά το νερό (προφανώς και θα πρέπει να καταναλώνετε αρκετό μέσα στην ημέρα και λόγω ζέστης), αλλά και τα ανθρακούχα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, με γλυκαντικά. Επίσης, ο καφές θα σας βοηθήσει κάπως στη διάσπαση του λίπους, θα περιορίσει την πείνα και θα σας παρέχει αρκετή ενέργεια για να βγάλετε την προπόνησή σας.