Δεκέμβριος 2014

Αυξήστε τους μυς σας στις γιορτές!

Ξεκινάμε με δεδομένο πως κατά την διάρκεια των γιορτών θα κάνουμε όλοι διατροφικές ατασθαλίες! Δεν είναι δυνατόν να μην κάνουμε. Διαφορετικά θα πρέπει να μην πάμε στα γιορτινά τραπέζια και δεν θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα έθιμά μας. Μπορούμε όμως να ξεχάσουμε το στόχο της απώλειας λίπους και να δώσουμε έμφαση στην μυϊκή ανάπτυξη. Να χρησιμοποιήσουμε δηλαδή αποτελεσματικά τις επιπλέον θερμίδες που θα λάβουμε.

Γιορτές: Πως να μην πάρετε κιλά!

Οι γιορτές έφτασαν και λογικό είναι να βγούμε τελείως εκτός προγράμματος αυτές τις μέρες!

Πολλοί όμως ανησυχούν για το τι θα δείχνει η ζυγαριά τις πρώτες μέρες του νέου έτους, αφού, όπως συνηθίζεται, το πολύ φαγητό αλλά και τα γλυκά είναι μέσα στα έθιμά μας. Δεν γίνεται να κρατιόμαστε αυτές τις μέρες, γιατί εκτός από το ότι θα στερηθούμε, θα μοιάζουμε και γραφικοί σε συγγενείς και φίλους.

Κάνει κακό στα γόνατα η άρση βαρών;

Πολλοί γονείς κυρίως, αποφεύγουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην άρση βαρών γιατί πιστεύουν πως είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την ανάπτυξη των παιδιών τους, και συγκεκριμένα για τα γόνατα ή γενικά τις αρθρώσεις τους.

Δεν μπορούμε να πούμε πως έχουν εντελώς άδικο, αλλά μάλλον βλέπουμε τα πράγματα από λάθος σκοπιά. Η άθληση είναι καλή για το σώμα και κυρίως για τα παιδιά που τώρα σχηματίζονται. Όμως, ο πρωταθλητισμός είναι ιδιαίτερα επίπονος. Σε όλα τα αθλήματα, πόσο μάλλον στην άρση βαρών.

Γυναίκες: Προπονηση με βάρη

Πολλοί αναρωτιούνται αν η προπόνηση και η θηλυκότητα είναι δυο ασύμβατες έννοιες.

Η απάντηση στο παραπάνω διαχρονικό ερώτημα οφείλει να ναι άμεση και απόλυτη: Όχι!

Η ενασχόληση μία γυναίκας με τα βάρη,δεν πρόκειται να την καταστήσει μια θηλυκή έκδοση του Hulk! Αντίθετα,με την πάροδο του χρόνου και σε συνδυασμό με μία κατάλληλη διατροφή,θα υπάρξει μια σειρά από ευεργετικές προσαρμογές:

1) Αύξηση της πυκνότητας των οστών. Διάφορες μελέτες έχουν συνδέσει την προπόνηση αυτή με αυξημένη οστική πυκνότητα και συνεπώς με μειωμένη πιθανότητα οστεοπόρωσης

Ενεργειακά ποτά: Μύθος ή όντως βοηθούν;

Τα τελευταία χρόνια, μία μόδα στα γυμναστήρια είναι και τα ενεργειακά ποτά. Τελικά όμως, πόσο μας βοηθούν στην πραγματικότητα;

Έχουν κατακλύσει την αγορά. Ακόμα και μέσα στα γυμναστήρια, περισσότερα τέτοια βρίσκεις, παρά νερό. Καταναλώνονται κατά κόρον πριν ή μετά από την προπόνηση ή ακόμα και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας νιώθουμε πεσμένοι και θέλουμε κάτι για να μας τονώσει.

15 υπερτροφές που βοηθούν τον οργανισμό μας!

Είναι κάποια τρόφιμα, που αν τα εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή θα μας ωφελήσουν πολύ στο σώμα αλλά και στο μυαλό! Δεν μιλάμε για μεγάλες αλλαγές στην δίαιτά μας, απλώς να φροντίσουμε να υπάγονται οι ακόλουθες χρυσές τροφές στο πιάτο μας, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ας δούμε ποιές είναι αυτές:

Έξαρση του κοκκύτη στην Καλιφόρνια!

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει αρχίσει και παίρνει το φαινόμενο των μη εμβολιασμών των παιδιών από τους γονείς.

Λόγω αυτού, έχουν αρχίσει και ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια απειλές από ασθένειες που έως τώρα νομίζαμε πως τις έχουμε νικήσει, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο κοκκύτης.

Μικρές αλλαγές φτάνουν για να αλλάξει η ζωή μας!

Το να βρούμε την χαμένη μας φόρμα, το να χάσουμε βάρος, κάθε μέρα που περνάει να ασκούμαστε έστω και λίγο περισσότερο είναι οι στόχοι που έχουμε όλοι.

Η σωστή ένταση άσκησης κάνει θαύματα στην καύση του λίπους!

Αν πηγαίνετε τακτικά στο γυμναστήριο αλλά δεν βλέπετε αποτέλεσμα στην καύση του παραπανίσιου λίπους, μάλλον πρέπει να κοιτάξετε αν η ένταση της άσκησής σας είναι η σωστή.

Στα γυμναστήρια συχνά υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι όσο πιο γρήγορα τρέχει κανείς στο διάδρομο, στο ποδήλατο ή στο ελλειπτικό, τόσο περισσότερο λίπος καίει. Έρευνα έχει αποδείξει ότι η μέγιστη ποσοστιαία καύση λίπους δεν γίνεται κάνοντας αερόβια υψηλής έντασης, αλλά κάνοντας αερόβια μέτριας έντασης.

Αν φοράτε ρούχα κατά την άσκηση καίτε περισσότερο λίπος

Κι όμως, είναι αλήθεια: Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, δουλεύει. Όταν αθλούμαστε με ρούχα, καίμε περισσότερο λίπος από ότι όταν γυμναζόμαστε χωρίς ρούχα.

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ γυμνοί, απλά ελαφρά ντυμένοι. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όση ζέστη και να κάνει, προσπαθήστε να φοράτε ζεστά ρούχα (ζακέτα, φούτερ μπλούζα κτλ) ενώ κάνετε αερόβια. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη απώλεια υγρών μέσω των οποίων αποβάλουμε τοξίνες και περιττές ουσίες που δεν χρειάζεται το σώμα μας. Καθώς επίσης χάνουμε και γρηγορότερα πόντους από τα επίμαχα σημεία.

Σελίδες