Γιορτές: Πως να μην πάρετε κιλά!

Οι γιορτές έφτασαν και λογικό είναι να βγούμε τελείως εκτός προγράμματος αυτές τις μέρες!

Πολλοί όμως ανησυχούν για το τι θα δείχνει η ζυγαριά τις πρώτες μέρες του νέου έτους, αφού, όπως συνηθίζεται, το πολύ φαγητό αλλά και τα γλυκά είναι μέσα στα έθιμά μας. Δεν γίνεται να κρατιόμαστε αυτές τις μέρες, γιατί εκτός από το ότι θα στερηθούμε, θα μοιάζουμε και γραφικοί σε συγγενείς και φίλους.

Εμείς σας λέμε να χαλαρώσετε, αφού, ακόμα κι αν πάρετε 2-3 κιλά αυτές τις μέρες δεν χάλασε κι ο κόσμος. Θα φύγουν αμέσως μόλις ξαναμπείτε σε κανονικό πρόγραμμα. Όμως, σας δίνουμε μερικές συμβουλές ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελέγξιμη η κατάχρηση φαγητού:

Καλό είναι να μην πηγαίνετε σε εκδηλώσεις νηστικοί, γιατί έτσι τρώμε περισσότερο. Προσπαθήστε να μην παραγγείλετε ορεκτικά ή τουλάχιστον πολλά από αυτά. Μην βιαστείτε να γεμίσετε το πιάτο σας. Αν γεμίσετε το πιάτο σας τελευταίος έχετε κερδίσει χρόνο φαγητού. Μην ξεχνάτε τις σαλάτες! Για γλυκό προτιμήστε ένα μελομακάρονο αντί για πάστα.

Καλό είναι, όταν τελειώνετε το φαγητό, να μην καθόμαστε στο τραπέζι για συζήτηση αλλά να μεταφερόμαστε σε άλλο χώρο, γιατί όσο βλέπουμε τα τρόφιμα, τόσο τρώμε!

Καλά Χριστούγεννα!