Ενεργειακά ποτά: Μύθος ή όντως βοηθούν;

Τα τελευταία χρόνια, μία μόδα στα γυμναστήρια είναι και τα ενεργειακά ποτά. Τελικά όμως, πόσο μας βοηθούν στην πραγματικότητα;

Έχουν κατακλύσει την αγορά. Ακόμα και μέσα στα γυμναστήρια, περισσότερα τέτοια βρίσκεις, παρά νερό. Καταναλώνονται κατά κόρον πριν ή μετά από την προπόνηση ή ακόμα και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας νιώθουμε πεσμένοι και θέλουμε κάτι για να μας τονώσει.

Είναι όντως ενεργειακά ποτά, αρκεί όπου «ενέργεια» να βάλετε τη λέξη «θερμίδες». Τα λεγόμενα ενεργειακά ποτά είναι μία απόδειξη του πού μπορεί να φτάσει το marketing, λένε πολλοί ειδικοί. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ένδεια ενέργειας. Ένα κιλό λίπους έχει επτά χιλιάδες θερμίδες και όλοι μας έχουμε πολύ περισσότερο από αυτό στο σώμα μας. Καμιά φορά όμως το νευρικό μας σύστημα είναι κουρασμένο και η καφεΐνη μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα.

Πάντως, να ξέρετε πως ένας δυνατός σκέτος καφές, ο οποίος περιέχει καφεΐνη μπορεί να έχει την ίδια επίδραση στο νευρικό σύστημα, χωρίς τις θερμίδες του ενεργειακού ποτού.