Μάιος 2015

5 μύθοι και αλήθειες για την γυμναστική!

Ακούμε πολλά, χωρίς να είναι όλα απαραίτητα αλήθεια για το ποιος πρέπει να είναι ο σωστός τρόπος απώλειας βάρους. Ας δούμε μαζί κάποια πράγματα για το τι ισχύει όντως και τι όχι.

1. Όσο πιο γρήγορα και έντονα γυμνάζομαι, τόσο πιο πολύ αδυνατίζω.
Λάθος! Για σωστό αδυνάτισμα και καύση λίπους θα πρέπει να γυμνάζεστε σε μέτριες εντάσεις (55-75% της μέγιστης καρδιακής σας συχνότητας), για αρκετό χρονικό διάστημα (πάνω από 20 λεπτά). Oι υψηλές εντάσεις κουράζουν εύκολα τον οργανισμό και καταπονούν το σώμα μυοσκελετικά.

Η άσκηση φάρμακο κατά του άγχους!

Οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε άγχος, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας: τα προσωπικά, τα επαγγελματικά, τα οικονομικά κ.α.

Πολλοί επιλέγουν να επιλύουν τα προβλήματά τους και αναζητούν τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων προσπαθώντας να χαλαρώσουν, μιλώντας με τους άλλους ή επικρίνοντας τον εαυτό τους και προσπαθώντας να πειθαρχήσουν στα συναισθήματά τους. Επίσης, το άγχος αντιμετωπίζεται από πολλούς με προσευχή.

Ο Νεβίλ Λονγκμπότομ πιο σέξυ από ποτέ!

Μία από τις πιο μαγικές μεταμορφώσεις έχει ο ηθοποιός Μάθιου Λιούις που ενσάρκωσε τον Νεβίλ Λονγκμπότομ στις ταινίες του Χάρι Πόττερ. Από ένα παχουλό αγόρι, εξελίχθηκε σε έναν μυώδη τραγανιστό νεαρό.

Ο ηθοποιός για πολλά χρόνια ήταν σημαία για τους νικητές της εφηβείας, και η τελευταία του φωτογράφιση άφησε την συγγραφέα με το στόμα ανοιχτό.

Στο τουίτερ λοιπόν του έστειλε ένα "Θα σε υποστηρίζω σε ότι κάνεις Μάθιου, αλλά βάλε κανα ρούχο πάνω σου".

Σκοτώθηκε αθλητής extreme sports!

Ο τολμηρός αθλητής extreme sports και αναρριχητής Dean Potter, την Κυριακή επιχείρησε πτήση με wingsuit στο Taft Point του Yosemite National Park, αλλά αυτή τη φορά δυστυχώς δεν έφτασε στο τέλος της διαδρομής.

Υπήρξε ριψοκίνδυνος και αψηφούσε τους κινδύνους και τα δυσθεώρητα ύψη. Ωστόσο, αυτή τη φορά, το ρίσκο που πήρε κατέληξε σε τραγωδία. Μαζί με τον Potter ήταν και ο Graham Hunt που πραγματοποίησαν μαζί την πτώση και έχασε και αυτός τη ζωή του.

Βασιλικός Πολτός: Φυσικός σύμμαχος ενάντια στην κόπωση και το άγχος

Ο βασιλικός πολτός αποτελεί το πιο φυσικό σύμμαχο εναντία στο άγχος, προσφέροντας παράλληλα τόνωση, ενεργεία και ζωντάνια στη δύσκολη καθημερινότητα!

Είναι πλούσιος σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και απαραίτητες για τον οργανισμό βιταμίνες αποτελεί την πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης, ενώ παράλληλα επιδρά θετικά στο μεταβολισμό και τη μακροζωία, αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις και ενισχύει αποτελεσματικά τη μνήμη και την άμυνα του οργανισμού.

Περίπου το 25% των Ευρωπαίων είναι παχύσαρκοι!

Η παχυσαρκία στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο τείνει να γίνει μάστιγα. Ολο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η παχυσαρκία εξαπλώνεται και πλέον υπολογίζεται ότι προσβάλλει περισσότερους από έναν στους τέσσερις κατοίκους της Δύσης.

Θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσών ο Τζέιμς Γκιστ του Παναθηναϊκού!

Τέλος για φέτος τουλάχιστον ο Τζέιμς Γκιστ από τον Παναθηναϊκό! Ο λόγος είναι πως και το δεύτερο δείγμα του που ελέγχθηκε στα πλαίσια του αντιντόπινγκ κοντρόλ, βγήκε θετικό στην απαγορευμένη ουσία ινδική κάνναβη.

24χρονος Βέλγος ποδοσφαιριστής έχασε την ζωή του από ανακοπή καρδιάς!

Άλλος ένας αθλητής πέθανε σε νεαρή ηλικία μέσα στο γήπεδο! Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του άτυχου Γκρέγκορι Μέρτενς, μόλις 24 ετών, ο οποίος είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς την προηγούμενη Δευτέρα την ώρα του αγώνα αναπληρωματικών της Λόκερεν με την Γκενκ.

Δυστυχώς, ο άτυχος νέος έσβησε το μεσημέρι της Πέμπτης, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρο το το Βέλγιο. Όλες αυτές τις ημέρες, ο νεαρός αμυντικός νοσηλευόταν σε τεχνητό κώμα σε κλινική του Γκενκ, έως ότου ανακοινώθηκε η θλιβερή είδηση του θανάτου του.

Όταν κάνουμε γυμναστική με το ταίρι μας, είναι καλύτερα!

Κι όμως, ακόμα και η άσκηση γίνεται καλύτερα όταν γίνεται με τον άνθρωπό μας. Τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι τα ζευγάρια μπορούν να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλο στην άσκηση και τη βελτίωση της σωματικής τους κατάστασης. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο ότι το ζευγάρι θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί.

Όταν ο ένας σύντροφος εμπλέκει τον εαυτό του ή τον εαυτό της σε φυσική δραστηριότητα και άσκηση, ο άλλος είναι πιθανό να ακολουθήσει, είτε λόγω μίμησης ή ακόμα και από ενοχή.