Όταν κάνουμε γυμναστική με το ταίρι μας, είναι καλύτερα!

Κι όμως, ακόμα και η άσκηση γίνεται καλύτερα όταν γίνεται με τον άνθρωπό μας. Τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι τα ζευγάρια μπορούν να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλο στην άσκηση και τη βελτίωση της σωματικής τους κατάστασης. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο ότι το ζευγάρι θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί.

Όταν ο ένας σύντροφος εμπλέκει τον εαυτό του ή τον εαυτό της σε φυσική δραστηριότητα και άσκηση, ο άλλος είναι πιθανό να ακολουθήσει, είτε λόγω μίμησης ή ακόμα και από ενοχή.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της American Heart Association (AHA), γνωστής ένωσης των ΗΠΑ, αφιερωμένης στους κινδύνους καρδιαγγειακών προβλημάτων. Οι κατευθυντήριες οδηγίες αναφέρουν ότι πρέπει να κάνουμε γυμναστική μέτριας έντασης τουλάχιστον 2,5 ώρες την εβδομάδα ή τουλάχιστον 75 λεπτά γυμναστική έντονης έντασης.

Η τωρινή έρευνα έδειξε ότι όταν μια γυναίκα βρει ένα αθλητικό ταίρι, έχει 40% πιθανότητες να αρχίσει και εκείνη την γυμναστική, σε σχέση με τις γυναίκες των οποίων ο σύντροφος παραμένει αδρανής. Το ανάλογο ποσοστό στους άντρες φτάνει το 70%.