Θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσών ο Τζέιμς Γκιστ του Παναθηναϊκού!

Τέλος για φέτος τουλάχιστον ο Τζέιμς Γκιστ από τον Παναθηναϊκό! Ο λόγος είναι πως και το δεύτερο δείγμα του που ελέγχθηκε στα πλαίσια του αντιντόπινγκ κοντρόλ, βγήκε θετικό στην απαγορευμένη ουσία ινδική κάνναβη.

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε όταν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε δημοσιοποιήσει την εξέταση του πρώτου δείγματος στις 30 Απριλίου, με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Όπως μας πληροφόρησε το ΕΣΚΑΝ, ο αθλητής Τζέιμς Γκιστ κατά την πρώτη εξέταση του δείγματος που έδωσε στον έλεγχο που υποβλήθηκε μετά τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον Απόλλωνα Πάτρας, στις 5 Απριλίου 2015, βρέθηκε θετικός στη χρήση ινδικής κάνναβης».

Δύο ημέρες αργότερα, ο Γκιστ δεν αγωνίστηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπου πάντως λέγεται ότι βρισκόταν στα ενδότερα του γηπέδου και έκανε προπόνηση, αποφεύγοντας διακριτικά να βγει στον αγωνιστικό χώρο, μιας και δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Και σήμερα συνέβη (8/5) αυτό που όλοι περίμεναν, καθώς σπανιότατα το β’ δείγμα σε έναν έλεγχο ντόπινγκ βγαίνει αρνητικό.

Το κακό για τον Γκιστ είναι ότι έχει τιμωρηθεί ξανά για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον πρώτο τελικό του σερβικού πρωταθλήματος μεταξύ της τότε ομάδας του Παρτιζάν Βελιγραδίου και της Χέμοφαρμ (1 Ιουνίου 2011, σκορ 85-60 υπέρ της Παρτιζάν, Γκιστ 10 π., 9 ρ.), στο δείγμα του Αμερικανού είχε ανιχνευθεί η ουσία «Carboxy-THC», που είναι μεταβολίτης της μαριχουάνας.