Φεβρουάριος 2016

Συνδύασε γυμναστική με διασκέδαση

Όπως είναι γνωστό οι άνδρες όσο και να μεγαλώνουν, μέσα τους παραμένουν ακόμα παιδιά.

Αναπολώντας το παρελθόν τους, τα παιδικά τους χρόνια που θα ήθελαν να επιστρέψουν στην εποχή που έπαιζαν στη γειτονιά τους με τους φίλους τους, ξέγνοιαστα με τις ώρες.

Συνδύασε την γυμναστική σου με διασκέδαση λοιπόν... Εύκολες «λύσεις» για «μεγάλα» παιδιά που θα κάνουν το μυαλό σου να «ξεφεύγει» από την πραγματικότητα που ζεις σήμερα. Παρότρυνε και τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο, παρακίνησέ τους να «ξεκολλήσουν» από τον καναπέ.

Tags: 

Πολεμικές τέχνες

Ήρθε η ώρα να ξεπεράσεις τα «κολλήματα» για την ηλικία σου και να καταλάβεις πως στην άθληση δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Είναι σπουδαίο να μπορείς να γυμναστείς και να μαθαίνεις και κάτι.

Το αποτέλεσμα αυτό μπορείς να το έχεις μόνο με την έναρξη μιας πολεμικής τέχνης. «Συζήτησε» με τον εαυτό σου και δες τι είναι αυτό που χρειάζεται το σώμα σου και επέλεξε την κατάλληλη επιλογή για σένα.

Σπουδαία απήχηση σε μεγάλες ηλικίες έχει ξεκινήσει και έχει το Kick Boxing, οι ηλικίες οι οποίες περιβάλλουν αυτό το άθλημα ξεκινούν από 4 ετών έως 75 ετών. Δεν έχει όρια ηλικίας…

Tags: 

Ένας αδύνατος «παχύσαρκος»

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πως το κανονικό βάρος δεν είναι η μόνη λύση για να είμαστε υγιείς. Πρέπει το βάρος μας να συμβαδίζει με τα ποσοστά λίπους που έχει κάποιος στο σώμα του και αυτό δεν συμβαδίζει πάντα.

Τα ποσοστά λίπους των ανδρών είναι ιδανικό να κυμαίνονται στο 12 – 15%, σε αντίθεση με τις γυναίκες που «δικαιούνται» παραπάνω κ μπορούν να έχουν 20 – 25%. Στον άνδρα τα υψηλά επίπεδα λίπους μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμα και αν το βάρος του είναι φυσιολογικό.

Tags: 

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»

Για ότι αφορά τη σωματική υγεία και ευεξία δεν ευθύνεται μόνο η σωματική άσκηση αλλά και η ψυχική διάθεση. Κάποιος που έχει βρει αυτή την ισορροπία έχει δικαιωματικά τον όρο «fit».

Μπορείς να πεις πως είναι ψυχολογικά κάποιος fit όταν περιποιείται εξίσου με το σώμα του και το πνεύμα του. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και «κέρδισε» και εσύ με την αξία σου τον όρο «fitness».

Tags: 

Καθιστική γυμναστική για τους τύπους του γραφείου

Υπάρχουν τρόποι για να κρατηθείς fit στο χώρο εργασίας σου χωρίς να γίνεις ρεζίλι ή να σε πάρει χαμπάρι το αφεντικό. Ιδανικός τρόπος εκγύμνασης χωρίς ιδιαίτερο κόπο δεν θα χρειαστεί να ανεβοκατεβαίνεις σκάλες αλλά ούτε να κάνεις βαθιά καθίσματα στην λεκάνη της τουαλέτας.

Ο τρόπος είναι απλός και αποτελεσματικός. Διορθώνει την στάση του σώματος, βελτιώνει την ψυχική διάθεση και φυσικά γυμνάζει κοιλιακούς, ραχιαίους, γλουτούς και ωμοπλάτες, χωρίς να ανεβάσεις καρδιακούς παλμούς.

Tags: 

Άλλαξε συνήθεια για το πρωϊνό σου

Γνωρίζεις πως το σημαντικότερο γεύμα της μέρας, είναι το πρωινό. Πρέπει να είναι βασικό στην καθημερινότητά σου και να μην το ξεχνάς ποτέ. Αν δεν είσαι ο τύπος που μπορείς να τρως στερεά τροφή, έχουμε τη λύση.

Έχουμε να σου προτείνουμε έναν χυμό που θα σου χαρίσει ενέργεια και ευεξία και σε συνδυασμό με την άσκηση που έχεις εν τάξη στο πρόγραμμά σου, θα σου καλύψει όλες τις θρεπτικές αξίες που χρειάζεσαι.

Tags: 

Σωστές κάμψεις αυτοσυγκέντρωσης

Είναι αυτές που έκανε ο Arnold Schwarzenegger στο Pumping Iron, μη νομίζετε όμως επ‘ουδενί ότι είναι κάπως ξεπερασμένη η άσκηση που αναφερόμαστε.

Σύμφωνα λοιπόν με μελέτη από το American Council on Exercise οι κάμψεις αυτοσυγκέντρωσης με αλτήρα είναι η άσκηση που ενεργοποιεί περισσότερο το δικέφαλο μυ σε ποσοστό μάλιστα 97 %, οι κάμψεις δικεφάλων στη τροχαλία και οι έλξεις με ανάποδη κλειστή λαβή στο μονόζυγο είχαν ποσοστό ενεργοποίησης 80 %. Ακολουθούν οι κάψεις με ίσια μπάρα (76%) , ή κάμψεις στη στραβόμπαρα (ανοιχτή λαβή 75% κλειστή 71%) και οι κάμψεις σε επικλινή πάγκο 70%.

Tags: 

Η σωστή μάσηση αδυνατίζει

Όλοι οι άντρες ή μάλλον για να είμαστε σωστοί, το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών τρώει ακατάπαυστα αλλά μασάει και γρήγορα.
Δώστε λίγο προσοχή σε αυτό και θα δείτε το αδυνάτισμα σε συνδυασμό με την άσκηση σας βρίσκεται πολύ κοντά σας.

Μασώντας περισσότερο την τροφή σας μπορείτε να βελτιώσετε την πέψη σας. Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως η πέψη δεν ξεκινάει στο στομάχι αλλά στο στόμα μας. Από τα πεπτικά ένζυμα συγκεκριμένα επιτυγχάνεται, όπως είναι η αμύλαση, που βρίσκονται στο σάλιο σας τα οποία διασπούν τα άμυλα σε απλά σάκχαρα.

Tags: 

Σημαντικές οι διατάσεις

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η άσκηση δεν είναι κάτι απλό, πρέπει να προετοιμάζουμε πάντα τον οργανισμό μας για να «δουλέψουν» σωστά οι μυς.

Θα πρέπει να έχεις κάποιους απαράβατους κανόνες αν σε ενδιαφέρει η άσκηση που κάνεις να έχει απόδοση και να μην είναι επιβλαβής και για τον οργανισμό σου. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι να κάνεις διατατικές ασκήσεις πριν ξεκινήσεις την προπόνηση σου. Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζεις τους μύες σου, κάνοντας μόνο περίπου 15 λεπτά διατατικές.

Tags: