Ελλάδα και Ισπανία προκρίνονται στους ημιτελικούς της υδατοσφαίρισης

Η Ελλάδα απέχει μία νίκη από το πρώτο μετάλλιο υδατοσφαίρισης ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Κωνσταντίνος Γενιδούνιας σημείωσε πέντε γκολ για να οδηγήσει την Ελλάδα στη νίκη με 10-4 επί του Μαυροβουνίου στα προημιτελικά των Αγώνων του Τόκιο, ενώ η Ισπανία προκρίθηκε επίσης με νίκη 12-8 εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών την Τετάρτη.

Η Ελλάδα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στα ημιτελικά από τότε που τερμάτισε τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Τερμάτισε έκτος στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Ακολουθεί ο νικητής του προημιτελικού Κροατίας-Ουγγαρίας. Ο Γενιδούνιας είπε ότι η κατάκτηση ενός μεταλλίου για την Ελλάδα «σημαίνει απολύτως τα πάντα».

«Δεν παλεύουμε μόνο για τους 13 από εμάς και το προπονητικό επιτελείο», είπε. «Αγωνιζόμαστε για ολόκληρο τον νομό. Θα σήμαινε τα πάντα για εμάς ».

Με την υποστήριξη ενός αξιοσημείωτου τμήματος επευφημίας που αποτελείται από άτομα από το Ολυμπιακό πάρτι της χώρας, η Ελλάδα περιόρισε το Μαυροβούνιο σε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γενιδούνιας σκόραρε στη συνέχεια τρεις φορές στο τρίτο δεκάλεπτο για να βοηθήσει την ομάδα του να ανοίξει προβάδισμα 6-1.

«Φέραμε την καλή άμυνα από τον προκαταρκτικό γύρο, που ήταν ο στόχος μας», είπε ο Γενιδούνιας. «Εκατό τοις εκατό είναι αυτό που μας έδωσε τη νίκη».

Η Ισπανία βελτιώθηκε σε 6-0 στο Τόκιο, ξεπερνώντας τους αντιπάλους της 73-39, αλλά προωθήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο στην καλύτερη επίδοση των Ηνωμένων Πολιτειών στο τουρνουά.