«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»

Για ότι αφορά τη σωματική υγεία και ευεξία δεν ευθύνεται μόνο η σωματική άσκηση αλλά και η ψυχική διάθεση. Κάποιος που έχει βρει αυτή την ισορροπία έχει δικαιωματικά τον όρο «fit».

Μπορείς να πεις πως είναι ψυχολογικά κάποιος fit όταν περιποιείται εξίσου με το σώμα του και το πνεύμα του. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και «κέρδισε» και εσύ με την αξία σου τον όρο «fitness».

Πρέπει να φροντίζεις να τρως τροφές που βοηθούν και ενδυναμώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και να αποφεύγεις τις τροφές που του ρίχνουν τη διάθεση, όπως η ζάχαρη, το αλκοόλ, τα πατατάκια και τα αναψυκτικά.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να αποφεύγεις τις καταστάσεις που βλάπτουν τον πνευματικό σου κόσμο όπως στρες ή στεναχώρια ή ακόμα και κόσμο που δεν ταιριάζει με σένα καλό είναι να τους αποφεύγουμε, αλλά όταν δεν μπορείς να αποφύγεις τις δυσμενείς συνθήκες πρέπει να βρίσκεις τρόπους να μην σε επηρεάζουν.

Βήματα όπως τα παραπάνω σε συνδυασμό με την άθλησή σου θα σε διατηρεί υγιή τόσο στο σώμα σου όσο και στον ψυχικό σου κόσμο.

Tags: