Καθιστική γυμναστική για τους τύπους του γραφείου

Υπάρχουν τρόποι για να κρατηθείς fit στο χώρο εργασίας σου χωρίς να γίνεις ρεζίλι ή να σε πάρει χαμπάρι το αφεντικό. Ιδανικός τρόπος εκγύμνασης χωρίς ιδιαίτερο κόπο δεν θα χρειαστεί να ανεβοκατεβαίνεις σκάλες αλλά ούτε να κάνεις βαθιά καθίσματα στην λεκάνη της τουαλέτας.

Ο τρόπος είναι απλός και αποτελεσματικός. Διορθώνει την στάση του σώματος, βελτιώνει την ψυχική διάθεση και φυσικά γυμνάζει κοιλιακούς, ραχιαίους, γλουτούς και ωμοπλάτες, χωρίς να ανεβάσεις καρδιακούς παλμούς.

Όπως κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου, διόρθωσε την κλίση της σπονδυλικής σου στήλης, με το να ευθυγραμμιστείς με τον άξονά σου. Προσπάθησε να μην γέρνεις ούτε μπρος, ούτε πίσω και να είσαν κάθετα στα καθιστικά σου οστά.

Ίσιωσε και τράβα την κοιλιά σου προς τα πάνω, σαν να θες ο αφαλός σου να ακουμπήσει στην πλάτη, έπειτα κλείσε τα πλευρά σου να μην πετάνε προς τα έξω και σφίξε τους γλουτούς σου. Αυτό θα σε ανεβάσει μερικούς πόντους πιο ψηλά.

Πολύ σημαντικό είναι να μην ξεχνάς να αναπνέεις σωστά, αν και αυτή η στάση δεν είναι και η πιο άνετη που μπορεί να κάτσει κανείς αλλά το θέμα είναι να μην σκάσεις κιόλας.

Tags: