Η Μαρία Σάκκαρη νικά την Πλίσκοβα και προχωρά στον ημιτελικό του US Open

Η Ελληνίδα σταρ του τένις Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Νο 4 της Καρολίνα Πλίσκοβα στον προημιτελικό του US Open. Η Σάκκαρη θα προχωρήσει στον πρώτο της ημιτελικό US Open με την Emma Raducanu.

Η Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 18 στον κόσμο, κατέβηκε με την Νο. 4 με την Πλίσκοβα με 6-4, 6-4 την Τετάρτη. Η 26χρονη θα είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα φτάσει στον ημιτελικό του US Open single.

Η Σάκκαρη αποδείχθηκε γρήγορα περισσότερο από ικανή απέναντι σε αντιπάλους υψηλότερης κατάταξης: στην πραγματικότητα αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη της έναν από τους 10 πρώτους παίκτες. Ο Σάκκαρι κέρδισε τον Νο. 6 της Μπιάνκα Αντρέεσκου και τον Νο 10 της Πέτρα Κβίτοβα. Έχει επίσης νικήσει τόσο τη Ναόμι Οσάκα όσο και τη Σοφία Κένιν στο παρελθόν.

Η ελληνική δύναμη του τένις κυριάρχησε στον αγώνα της με την Τσέχα παίκτρια, το δυνατό σερβίς της δεν έδωσε ποτέ την ευκαιρία στην Πλίσκοβα να πάρει τα αποτελέσματα της στον αγώνα. Η Σάκκαρη κέρδισε μια αμηχανία 22 συνεχόμενων πόντων σερβίς, και ήταν αυτά τα δυνατά σερβίς που τελικά της κέρδισαν τη νίκη σε απευθείας σύνδεση. Το νεαρό φαινόμενο ολοκληρώνει την κορυφή της καριέρας της αυτή τη σεζόν, αφού προκρίθηκε στον ημιτελικό του Roland Garros και στον ημιτελικό του Μαϊάμι Open.