Ιούλιος 2014

4χρονος "καλλιτέχνης" μουτζούρωσε το διαβατήριο του μπαμπά και τον έβαλε σε μπελάδες

Ο Μπόμπιρας "δημιούργησε" πάνω στο διαβατήριο του πατέρα του, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί σε αεροδρόμιο στη Νότια Κορέα καθώς οι αρχές δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον άντρα από την Κίνα.
Η φωτογραφία που έγινε μέσα σε λίγη ώρα θέμα συζήτησης παγκοσμίως, αρχικά δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Weibo από τον πατέρα του μικρού.

Tags: 

10 πράγματα που ίσως να μην ξέρατε

1. Όλα τα φίδια είναι σαρκοφάγα.
2. Η επιφάνεια μίας φούσκας από σαπούνι είναι 10.000 φορές λεπτότερη από το μέσο πάχος μίας ανθρώπινης τρίχας.
3. Το ανθρώπινο σώμα δημιουργεί 2.500.000 νέα ερυθρά αιμοσφαίρια κάθε δευτερόλεπτο.
4. Μία μέση γυναίκα θα καταναλώσει 2.7 κιλά κραγιόν στη διάρκεια της ζωής της.
5. Ο μέσος άνθρωπος αποβάλλει 0.7 κιλά δέρμα κάθε χρόνο.
6. Ο κάθε άνθρωπος παράγει αρκετό σάλιο κατά τη διάρκεια της ζωής του ώστε να μπορεί να γεμίσει 2 πισίνες μέσου μεγέθους.

Tags: 

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι ένα πευκόφυτο τουριστικό νησί της Ελλάδας με έκταση 11,7 τετραγωνικών χιλιομέτρων, 3,5 μ από το λιμάνι της Αίγινας, με 800-1.000 περίπου μόνιμους κατοίκους (στην απογραφή του 2001 είχε πληθυσμό 920 κατοίκων). Τους καλοκαιρινούς μήνες, με την προσέλευση των τουριστών, ο αριθμός των κατοίκων φτάνει τους 5.000. Ανήκει στο Νομό Πειραιώς και βρίσκεται στην καρδιά του Σαρωνικού. Στο νησί υπάρχουν τέσσερα χωριά: το Μεγαλοχώρι ή Μύλος (χώρα του νησιού), η Σκάλα (το φυσικό λιμάνι όπου προσεγγίζουν τα ferry boat από Πειραιά/Αίγινα), τα Λιμενάρια και το Μετόχι.

Tags: 

Αρωματικό χώρου από... αέρια αγελάδας

"'Οσο ζεις μαθαίνεις", λέει ένα γνωστό γνωμικό, γεγονός που επαληθεύεται για ακόμη μια φορά.
Ομάδα ερευνητών από την Γερμανία υποστηρίζει πως βρήκε μια ουσία, η οποία μπορεί να φέρει τους ανθρώπους που κατοικούν σε μεγαλουπόλεις πιο κοντά στην επαρχία και στην εξοχή.
Με ποιο τρόπο; Η απάντηση βρίσκεται στα αέρια των αγελάδων. Όπως λέγεται οι αγελάδες παράγουν 400 λίτρα περίπου καθημερινά μεθάνιο όπου με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να γίνει υγιεινό και να απορροφηθεί από τους ανθρώπους μυρίζοντάς το.

Tags: 

Αλόννησος

Η Αλόννησος, κοινώς Λιαδρόμια (η), είναι ένα νησί της Ελλάδας. Βρίσκεται στο Αιγαίο πέλαγος και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων. Η συνολική έκτασή του φθάνει τα 64,5 τχλμ. και το μήκος των ακτών του τα 67 περίπου χλμ. Μέγιστο μήκος περίπου 20 χλμ. και πλάτος από 3 μέχρι 4,5 χλμ. Χωρίζεται από τη Σκόπελο νοτιοδυτικά με τον πορθμό Αλοννήσου, εύρους 2 ν.μιλίων και βορειοανατολικά από τη νήσο Πελαγονήσι με τον πορθμό Πελαγονησίου, εύρους 3,5 ν.μ. Ο όρμος Πατητήρι αποτελεί το επίνειο της νήσου, όπου και συνδέεται ακτοπλοϊκά με το Βόλο, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και τη Θεσσαλονίκη.

Tags: 

Του απαγόρευσαν να βρίζει και να φωνάζει

Ένας Βρετανός άκουσε τις αρχές στο Έσεξ να του απαγορεύουν να φωνάζει ή να βρίζει, ακόμα και αν βρίσκεται μέσα στο σπίτι του, εφόσον μπορεί να ακουστεί η φωνή του από άλλους.
Ο Πολ Κρικ δέχτηκε αυτή την ποινή, αφού είχε τηλεφωνήσει πάνω από 170 φορές στο 999 (τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης) σε διάστημα 16 μηνών.
Ο 45χρονος δεν μπορεί να φωνάζει, να βρίζει ή να προσβάλει κάποιον σε οποιοδήποτε δημόσιο μέρος ή ακόμα και στο σπίτι του. Ο ίδιος δήλωσε πως παρακολουθεί συνεδρίες σε γκρουπ υποστήριξης για αλκοολικούς και πηγαίνει σε ψυχίατρο.

Tags: 

Αλευρομαχίες

Το καλοκαίρι προσφέρεται για διασκέδαση και ξεφάντωμα. Σε αυτούς τους ρυθμούς κινήθηκαν δεκάδες άτομα στο Κίεβο, που επιδόθηκαν σε αλευρομαχίες.
Οι νεαροί και οι νεαρές, περίπου εκατό στον αριθμό, μαζεύτηκαν στις όχθες του ποταμού Ντίπρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες αλευριού.
Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, άρχισαν οι… μάχες. Στο τέλος, όλοι έφυγαν κάτασπροι από το αλεύρι, αλλά με το χαμόγελο στα χείλη, αφού πέρασαν καλά.

Tags: 

Αστυπάλαια

H Αστυπάλαια (ή Αστροπαλιά) είναι νησί του Αιγαίου με 1.238 κατοίκους (απογραφή 2001). Κατά μία άποψη, το νησί ονομάστηκε έτσι (άστυ + παλαιός) από τους Δωριείς κατοίκους του, οι οποίοι βρήκαν στην περιοχή ίχνη παλαιότερου οικισμού των Φοινίκων, κατά τους ισχυρισμούς "κάποιων" αρχαιολόγων. Η Αστυπάλαια ανήκει διοικητικά στα Δωδεκάνησα, αλλά γεωγραφικά και πολιτισμικά στέκει ανάμεσα στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες. Οι κάτοικοί της λέγονται Αστυπαλίτες ή Αστροπαλίτες.

Tags: 

Αυτοπυροβολήθηκε για να τεστάρει το αλεξίσφαιρο γιλέκο

Ένας άνδρας θέλησε να δοκιμάσει τις… αντοχές του αλεξίσφαιρου γιλέκου που είχε αγοράσει, αλλά δεν βρήκε καλύτερο τρόπο από το να το φορέσει και να πυροβολήσει τον εαυτό του. Ευτυχώς για τον ίδιο ήταν άριστης ποιότητας.
Ο άνδρας από τις ΗΠΑ αποφάσισε να φορέσει το γιλέκο και έστρεψε το όπλο που κρατούσε προς το στομάχι του. Μάλιστα, δεν δίστασε να βιντεοσκοπήσει ολόκληρη τη διαδικασία.

Tags: 

55.000 λίρες για στρατόπεδο εξόντωσης φτιαγμένο από λέγκο

Ένα μοντέλο που είχε φτιαχτεί από λέγκο και είχε ως θέμα ένα στρατόπεδο στο οποίο οι Ναζί συγκέντρωναν και εκτελούσαν αιχμαλώτους πουλήθηκε σε μουσείο για το ποσό των 55.000 λιρών.

Tags: 

Σελίδες