Απρίλιος 2017

Νέο τεστ ανιχνεύει για πρώτη φορά πολύ πρόωρα το γλαύκωμα στα μάτια

Επιστήμονες στη Βρετανία ανέπτυξαν ένα νέο απλό τεστ, το οποίο για πρώτη φορά μπορεί να διαγνώσει πολύ έγκαιρα το γλαύκωμα στα μάτια...

Απότομη αύξηση της πίεσης: 6 «αθώες» αιτίες

Εάν ο γιατρός σας δεν σας έχει πει ότι κινδυνεύετε από υπέρταση, σίγουρα θα ανησυχείτε σε περίπτωση που μία μεμονωμένη μέτρηση ξεπερνά το όριο των 120/80 mm Hg.

Τι προκαλεί την καρδιακή ανεπάρκεια;

Η καρδιά αποτελείται από τον καρδιακό μυ που αντλεί αίμα σε όλο το σώμα. Όταν εμφανίζεται καρδιακή ανεπάρκεια, η καρδιά δεν αντλεί σωστά και συχνά διογκώνεται και πρέπει να δουλέψει ακόμα εντατικότερα.

Διαφέρει από το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το οποίο περιλαμβάνει την έλλειψη αίματος στην καρδιά συνήθως λόγω θρόμβου στις αρτηρίες που την τροφοδοτούν με αίμα.

Ανησυχητική αύξηση στα εγκεφαλικά επεισόδια στους νέους

Οι περισσότεροι από εμάς συνδέουμε το εγκεφαλικό με τους μεσήλικες ή τους ηλικιωμένους, ωστόσο τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία αντανακλούν μια ανησυχητική αύξηση των επεισοδίων στις νεαρές ηλικίες στις ΗΠΑ, κυρίως μεταξύ των ανδρών.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Neurology, από το 1995 μέχρι σήμερα τα εγκεφαλικά επεισόδια σε άνδρες και γυναίκες 18 έως 44 ετών έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Το συστατικό που προλαμβάνει τα κατάγματα και σε ποιες τροφές θα το βρείτε

Τα κατάγματα είναι μία από τις βασικότερες αποτρέψιμες αιτίες αναπηρίας στη μέση και την τρίτη ηλικία, επομένως...

Τι αποκαλύπτουν οι άσπρες τρίχες για την υγεία της αντρικής καρδιάς

Μπορεί οι γκρίζοι κρόταφοι να θεωρούνται κατ’ εξοχήν σημάδι γοητείας στους άντρες, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι άσπρες τρίχες είναι... κακό μαντάτο για την καρδιά!

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Προληπτικής Καρδιολογίας (EuroPrevent 2017) στη Μάλαγα της Ισπανίας, τα γκρίζα μαλλιά συνδέονται με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών στον αντρικό πληθυσμό.

Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα με την κατάθλιψη παγκοσμίως

Την πρώτη θέση στη λίστα με τις ασθένειες που πλήττουν περισσότερο τους ανθρώπους βρίσκεται η κατάθλιψη, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα με την κατάθλιψη, ένας αριθμός που αυξήθηκε πάνω από 18% μεταξύ 2005 και 2015. Η έλλειψη υποστήριξης των ανθρώπων με ψυχολογικές διαταραχές, σε συνδυασμό με το φόβο του στίγματος, οδηγούν πολλούς μακριά από τη θεραπεία που χρειάζονται για να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές.

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι μπρούμυτα!

Παρόλο που πολύ κόσμος γυρίζει με το στομάχι κάτω για να κοιμηθεί άνετα, η στάση μπρούμυτα δεν είναι η ιδανική για έναν ποιοτικό ύπνο. Μάλιστα, μακροπρόθεσμα, υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας και επώδυνες καταστάσεις, όπως:

Το πλάνο "απόδρασης" του Ολυμπιακού από την Κέρκυρα!

Ο Ολυμπιακός δεν θα βρει απέναντί του την Κέρκυρα που εμφανίστηκε κόντρα στον Ηρακλή και την Βέροια. Εκεί όπου έχασε δηλαδή με 0-3 και 0-4 αντίστοιχα. Ο Τάκης Λεμονής και οι συνεργάτες του το θεωρούν δεδομένο ότι οι “Φαίακες” θα ματώσουν απόψε (5/4, 19.30) στον αγωνιστικό χώρο του ΕΑΚ για να κόψουν βαθμούς από τους “ερυθρόλευκους”.

Επτά στους δέκα ασθενείς με κατάθλιψη δε λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 75% των ασθενών με κατάθλιψη δε λαμβάνουν την ενδεδειγμένη θεραπεία. Στο μεταξύ το παγκόσμιο κόστος της κατάθλιψης και των αγχωδών διαταραχών εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1 τρις δολάρια το χρόνο!