Φεβρουάριος 2017

Καμπανάκι για τους άνδρες: το αλκοόλ μπορεί να γεράσει τις αρτηρίες

Η κατανάλωση πολύ αλκοόλ επί χρόνια μπορεί να γεράσει πρόωρα τις αρτηρίες ιδίως των ανδρών, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για την καρδιά τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Ντάραγκ Ο #39;Νιλ του University College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό 'Journal of American Heart Association ', ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 3.900 ανθρώπους (σχεδόν τα τρία τέταρτα άνδρες), που έπιναν για 25 χρόνια.

Οι αγενείς γιατροί… κάνουν περισσότερα λάθη!

Οι χειρουργοί με ιστορικό παραπόνων από τους ασθενείς τους για την προσωπικότητα ή τη συμπεριφορά τους έχουν αυξημένη πιθανότητα να κάνουν λάθη στη χειρουργική αίθουσα, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο καρδιολόγος συμβουλεύει: Έτσι θα νικήσετε την κούραση

Ο ύπνος είναι η πρώτη και βασικότερη ανάγκη και συμβουλή εάν νιώθετε συχνά κουρασμένοι και 'σέρνεστε ' κάθε μέρα στη δουλειά. Επειδή όμως δεν είναι πάντα εφικτό να κοιμόμαστε όσες ώρες έχει ανάγκη ο οργανισμός μας για να είμαστε λειτουργικοί, μπορείτε να δοκιμάσετε τις συμβουλές του καρδιολόγου δρ Ross Walker για να υπερνικήσετε το αίσθημα της κούρασης.

Αύξηση βάρους μετά τα 20: Για ποιες μορφές καρκίνου πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο

Η αύξηση του βάρους με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα κινδύνου για δύο συγκεκριμένες μορφές καρκίνου, στις οποίες μόνο ένας στους τέσσερις ασθενείς (26%) επιβιώνει μία πενταετία μετά την αρχική διάγνωση.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που στα 20 τους είναι υπέρβαροι και στη συνέχεια βάζουν πρόσθετα κιλά και γίνονται παχύσαρκοι, έχουν τριπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του οισοφάγου ή του στομάχου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Μια καθαρά ανδρική υπόθεση: Πότε να επισκεφθώ τον ουρολόγο μου

Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα υγείας που αναπτύσσουν σχετίζονται με την ουροδόχο κύστη και τον προστάτη τους. Υπάρχουν μια σειρά από συμπτώματα που οι άνδρες μπορεί να εμφανίσουν και να μην καταλαβαίνουν τι σημαίνουν ή γιατί τους συμβαίνουν. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να είναι σε επιφυλακή για μερικές από τις πιο συχνές παθήσεις και να επισκέπτονται τον ουρολόγο τους. Πολλοί άνδρες συνεχίζουν να ζουν με τα συμπτώματα που μπορεί να υποκρύπτουν πιο σύνθετες αιτίες που απαιτούν θεραπεία.

Τροφές που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή: Πώς θα την εξουδετερώσετε

Οι τροφές με έντονη οσμή, όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλλά και τα φαγητά που τα περιέχουν με πιο χαρακτηριστικά το τζατζίκι και τη σκορδαλιά, προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.

Η μυρωδιά δε είναι τόσο έντονη, που δεν φεύγει ούτε και με το πλύσιμο των δοντιών.

Το μυστικό για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αίσθηση ότι το στόμα σας μυρίζει, είναι η γλώσσα.

Δεν είστε υπναράδες- ίσως είστε απλά πιο ευφυείς!

Αν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι κάθε πρωί μη νιώθετε άσχημα. Μια παλιότερη μελέτη ξαναβρέθηκε στην επικαιρότητα και φτιάχνει τη διάθεση όσων δεν πετάγονται από το κρεβάτι μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι! Η μελέτη με τίτλο 'Why Night Owls Are More Intelligent ' (Γιατί οι ξενύχτηδες είναι πιο ευφυείς) δημοσιεύτηκε το 2009 και η κατάληξή της είναι πως το να ελέγχει κανείς την ώρα που θα κοιμηθεί και θα ξυπνήσει αποτελεί ένδειξη ευφυίας.

Πέφτουν τα μαλλιά σας;

Η διατροφή μας επηρεάζει τις λειτουργίες του οργανισμού και σύμφωνα με πολλούς ειδικούς οι σωστές διατροφικές επιλογές μπορεί να σας... σώσουν αν πέφτουν τα μαλλιά σας.

Η δυτική επιστήμη έχει πολλά να πει σε αυτό τον τομέα, το ίδιο όμως και η αρχαία ανατολίτικη θεραπεία της αγιουρβέδα.

Τι θα πρέπει να τρώτε αν πέφτουν τα μαλλιά σας σύμφωνα με τις συμβουλές της αγιουρβέδα:

Νερό καρύδας
Η καρύδα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και λιπαρά που ενυδατώνουν τα μαλλιά σας και τα διατηρούν υγιή.