Αύγουστος 2015

Ώρα να φεύγουν τα κιλά των διακοπών!

Μην κρυβόμαστε μεταξύ μας! Είναι κοινό μυστικό πως κατά την διάρκεια των διακοπών παίρνουμε κιλά. Το έχουμε αντιμετωπίσει όλοι αυτό το "ανεξήγητο φαινόμενο"!

Το καλό της υπόθεσης είναι πως η εποχή ενδείκνυται για απώλεια βάρους. Οι πολλές ζέστες έχουν φύγει πια, οπότε, ο καιρός είναι ιδανικός για να βγούμε έξω και να γυμναστούμε. Ιδανικότερος για κολύμπι.

Τα tutorial στην υπηρεσία της άσκησης!

Συνέχεια μας στέλνετε ερωτήματα για το τι μπορείτε να κάνετε για να ασκηθείτε χωρίς χρήματα. Το πράγμα είναι πολύ απλό. Αρκεί να υπάρχει θέληση. Ευτυχώς, η τεχνολογία αυτή τη φορά λειτουργεί υπέρ μας!

Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το να βάλουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και να το ακολουθούμε, έστω από το σπίτι. Οι σταθερές μέρες και ώρες βοηθούν πολύ. Επίσης, όπως και για το γυμναστήριο, το να γυμνάζεστε με παρέα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μην σταματάτε όποτε βαριέστε.

Κι όμως, η άσηκση αυξάνει το IQ!

Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να κερδίσει επιπλέον βαθμούς IQ;

Σύμφωνα με το νέο βιβλίο του Dan Hurley με τίτλο “Εξυπνότερος”, προτείνονται τρεις τρόποι για να βελτιώσει ο κάτοχος του βιβλίου τον εγκέφαλό του.

Η εταιρεία Lumosity, με αντικείμενο την εκπαίδευση του εγκεφάλου ιδρύθηκε από τον Michael Scanlon το 2007 κατά την διάρκεια του ντοκτορά του στο Stanford. Εως τον Απρίλιο του 2013, είχε ήδη 40 εκατ. μέλη με το μυστικό της επιτυχίας της να βασίζεται σε ψυχολογικά τεστ και τεστ νοημοσύνης που είχαν αναπτυχεί ως παιχνίδα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Άσκηση: Λύση και για τα προβλήματα στον ύπνο!

Οι διαταραχές στον ύπνο είναι πολύ συχνές. Η πιο συχνή αιτία τους είναι το στρες. Έρευνες έδειξαν πως η συχνή σωματική άσκηση και γενικά ο δραστήριος τρόπος ζωής, δρα ως καταλύτης για έναν καλύτερο ύπνο.

Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί πως η σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το καθημερινό στρες και να βελτιώσει την γενική υγεία επιδρώντας ευεργετικά στην φυσιολογία του ύπνου και ολόκληρου του οργανισμού.

Αερόβια άσκηση με άδειο στομάχι είναι ο καλύτερος τρόπος για πιο γραμμωμένο σώμα!

Πολλές θεωρίες σχετικά με την γράμμωση. Πρωτεϊνικές δίαιτες, δίαιτες με καθόλου υδατάνθρακες, αερόβια άσκηση, άσκηση με βάρη, κ.ο.κ.

Οι τελευταίες έρευνες μιλάνε πως ίσως η πιο αποτελεσματική λύση είναι η αερόβια άσκηση με άδειο στομάχι. Λέγεται πως οι αθλούμενοι χάνουν την πλειοψηφία του συνολικού σωματικού τους λίπους με αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα, φαίνεται να λειτουργεί καλά σε ανθεκτικές ή επίμονες περιοχές.

Πρωτεΐνες και άσκηση!

Πολλά έχουν ειπωθεί για τις πρωτεϊνικές ανάγκες των ανθρώπων που επιδίδονται τακτικά σε κάποια αθλητική δραστηριότητα. Έχουν προταθεί κατά καιρούς δίαιτες πλούσιες σε πρωτεϊνική πρόσληψη, καθώς αυτή θεωρείται απαραίτητη και σε αυξημένη ποσότητα, ιδιαίτερα όταν η άσκηση είναι πολύ έντονη και συχνή. Ίσως όμως να μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα στην πράξη, καθώς οι πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει διαφορετικά αποτελέσματα.

Ασκήσεις για να γυμνάσετε τα μπράτσα σας!

Πολλές γυναίκες κυρίως, έχουν πρόβλημα με τα μπράτσα τους, και πιο συγκεκριμένα με τους τρικέφαλούς τους. Όπως λέμε εδώ και καιρό, δεν είναι απαραίτητο να πάτε στο γυμναστήριο για να μπορέσετε να τα γυμνάσετε, φτάνει να έχετε θέληση για να ασχοληθείτε λίγα λεπτά την ημέρα από το σπίτι σας.

Τα μπράτσα ανήκουν σε μία μυϊκή ομάδα που ανταποκρίνεται εύκολα και γρήγορα στην άσκηση. Αν ασχοληθούμε συστηματικά τρεις φορές την εβδομάδα για 20 μόλις λεπτά, μπορούμε να αποκτήσουμε ωραία χέρια.

Γυμναστείτε από το σπίτι!

Ακούμε συχνά πυκνά δικαιολογίες του στυλ "δεν έχω πια λεφτά να πάω στο γυμναστήριο". Μα, είναι δυνατόν; Την εποχή του ίντερνετ αυτά;

Εμείς είμαστε εδώ για να σας πάρουμε από το μυαλό αυτές τις δικαιολογίες. Ναι, περι δικαιολογιών πρόκειται. Όποιος θέλει να γυμναστεί, βρίσκει τρόπους. Είτε πάει απλά για τρέξιμο σε ένα κοντινό πάρκο ή παραλία ή σε έναν ήσυχο δρόμο.

Εναλλακτικά, μπορούμε πάντα να γυμναζόμαστε με τα βίντεο που κυκλοφορούν και μας δείχνουν τρόπους εκγύμνασης αλλά και μας δίνουν ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο.

Δείτε παράδειγμα τώρα ένα βίντεο power yoga:

Μην κάνετε υπερβολές με την αερόβια άσκηση!

Είναι λογικό, κάποιος ο οποίος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του με την γυμναστική και το αποφάσισε να θέλει να δει άμεσα τα αποτελέσματα στο σώμα του. Όχι μόνο γιατί αυτός ήταν ο στόχος στου από την αρχή, αλλά γιατί το βλέπει και σαν επιβράβευση της προσπάθειάς του.

Όμως, η λάθος εντύπωση που έχουν μερικοί άνθρωποι για την άσκηση, μπορεί να μην τους επιτρέψει να δουν και τα οφέλη της. Παράδειγμα, δεν πρέπει να υπερβάλουμε νε την αερόβια άσκηση, ιδιαίτερα αυτή η οποία είναι συνεχόμενη και με χαμηλή ένταση, μπορεί να αποδειχτεί αναποτελεσματική στην προσπάθειά σας να χάσετε λίπος.

Συμβουλές για σωστά αποτελέσματα στη γυμναστική!

Το να ξεκινά κάποιος να γυμνάζεται είναι σχετικά εύκολο... Το να συνεχίσει ένα πρόγραμμα είναι το δύσκολο και εκεί πρέπει να δώσουμε βάση. Εκεί ακριβώς έγκειται η επιτυχία ή οχι του εκάστοτε προγράμματος.

Για να μην σταματήσει κάποιος το πρόγραμμα αυτό, πρέπει να έχει ρεαλιστικούς και μακροχρόνιους στόχους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεκινά με το σκεπτικό "θέλω μέχρι τον επόμενο μήνα να έχω χάσει 10 κιλά" γιατί και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανέφικτο και θα μας κουράσει και θα έχει επιπτώσεις στην υγεία και την ευεξία μας. Δεν πρέπει να έχουμε τέτοιο σκεπτικό.