Πώς να προστατεύσετε την σπονδυλική σας στήλη.

Η πιο συχνή απορία μεταξύ των ατόμων που κάνουν προπονήσεις με βάρη είναι το πώς θα μπορέσουν να γυμνάσουν και να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη μέση τους, χωρίς όμως να διακινδυνεύσουν και να τραυματίσουν την σπονδυλική τους στήλη.

Η λύση σε αυτό είναι να πετύχετε τον ιδανικό συνδυασμό απο διάφορα μικρά προληπτικά μέτρα, τα οποία όμως αν εφαρμόσετε, θα καταφέρετε να αποφύγετε τραυματισμούς και να συνεχίσετε την προπόνηση σας για πολλά χρόνια ακόμα.

Δείτε τις παρακάτω 3 συμβουλές οι οποίες θα σας φανούν πολύ χρήσιμες

1. Μην κάνετε άρσεις θανάτου το πρωϊ. Μπορεί λόγω βεβαρυμένου προγράμματος να μην μπορείτε κάποια άλλη ώρα εκτός απο το πρωϊ αλλά είναι λάθος να κάνετ άρσεις θανάτου τόσο νωρίς. Επιλέξτε έναν πιο χαλαρό τρόπο εκγύμνασης και μην το παρακάνετε.

2. Μην ξεχνάτε τις διατάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάτε το σώμα σας να ζεσταθεί πριν ξεκινήσετε τις ασκήσεις σας. Πρέπει το κορμί σας να προσαρμοστεί λίγο πιο εύκολα.

3. Προσοχή στις συνδιαστικές ασκήσεις. Είναι απόλυτα θεμιτό να κάνετε ένα συνδυασμό ασκήσεων αλλά πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον συνδυασμό αυτό γιατί μπορεί να αποβεί και αρνητικός. Οι ασκήσεις για παράδειγμα που περιλαμβάνουν άρσεις βαρών που πιέζουν τη μέση και τη σπονδυλική στήλη δεν θα πρέπει να γίνονται σε superset αμέσως η μία μετά την άλλη

Tags: