Μάιος 2017

Γιατί τα μωρά λένε πρώτα… “μπαμπά”;

Γιατί λένε πρώτα «μπαμπά». Η ομιλία απαιτεί τον συντονισμό σχεδόν 70 διαφορετικών μυών και τμημάτων του σώματος, γι’ αυτό και τα μωρά συνήθως αρχίζουν να βγάζουν τις πρώτες ακατάληπτες «λέξεις» στην ηλικία των επτά ή οκτώ μηνών. Διεθνείς μελέτες της δρος Μπάρμπρα Λ. Ντέιβις, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, έχουν δείξει ότι σε όλο τον πλανήτη τα μωρά κατορθώνουν πιο εύκολα να συνδυάζουν πρώτα το «μπ», το «ντ», το «μ», το «γκ» και το «α».

Ο κίνδυνος εγκεφαλικού φαίνεται στα αυτιά!

Μια ματιά στην επιδερμίδα των αυτιών είναι ίσως αρκετή για να προβλέψουμε ένα επερχόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο, δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Ισραήλ.

Τα μυστικά της καλής στύσης

Όσο νωρίτερα αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα τόσο πιο εύκολα αποκαθίσταται! Τριάντα χρόνια έρευνας στη στυτική δυσλειτουργία έχουν αποδείξει περίτρανα ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται νωρίς. Και αυτό, γιατί...

Ενός λεπτού σιγή πριν τον τελικό του Europa League

Όπως άλλωστε αναμενόταν, πριν από την έναρξη του τελικού του Europa League 2016-17, το βράδυ της Τετάρτης στη Στοκχόλμη, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Τουλάχιστον 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση μετά τη συναυλία της Ariana Grande στην αγγλική πόλη το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως ανακοίνωσε η UEFA, εκτός του ενός λεπτού σιγή πριν την σέντρα, θα εκδηλώσεις θα είναι περιορισμένες και δεν πρόκειται να τραγουδήσουν οι Axwell ^ Ingrosso (σουηδικό συγκρότημα).

Άνδρες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: Ποιοι παράγοντες μπλοκάρουν την ερωτική τους επιθυμία;

Οι άνδρες προσπαθούν να κάνουν τις γυναίκες ευτυχισμένες. Και ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της ευτυχίας, περνάει από το… κρεβάτι, όμως φαίνεται ότι σήμερα οι άνδρες είναι και θύματα όχι μόνο οικονομικής αλλά και ερωτικής κρίσης!

Οι γυναίκες σήμερα «αποκαθηλώνουν» τους άνδρες, εσκεμμένα ή μη, «γειώνοντας» την ερωτική τους επιθυμία, καθιστώντας τους συχνά ανενεργούς σεξουαλικά, γεμίζοντάς τους ανασφάλεια, βαρεμάρα και, τελικά, ανικανότητα.

Μπανάνα, αβοκάντο και σοκολάτα εναντίον της υπέρτασης!

Η σωστή διατροφή αποτελεί «όπλο» ενάντια στην επικίνδυνη άνοδο της αρτηριακής πίεσης, κοινώς υπέρταση...

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: «Μετρήστε την πίεσή σας»

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου και θεσπίστηκε με σκοπό να προβάλει το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει ο πληθυσμός εάν πάσχει από υπέρταση και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ώστε να προλαμβάνουν την εμφάνισή της, να την διαπιστώνουν έγκαιρα και να την ελέγχουν αποτελεσματικά ώστε να προλαμβάνονται οι επιπλοκές της.

Υγεία καρδιάς & σεξουαλική υγεία: 7 παράγοντες κινδύνου που πρέπει να γνωρίζουν οι άνδρες

Οι άνδρες που παρουσιάζουν παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια είναι πολύ πιο πιθανό να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με άνδρες που έχουν καλή καρδιαγγειακή υγεία....

Σωστή διατροφή για να μην σας ανεβαίνει η πίεση

Τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση της υπέρτασης ο τρόπος ζωής και η διατροφική μας συμπεριφορά μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα. Ένας εκτεταμένος όγκος επιστημονικών δεδομένων δείχνει ότι η Α.Π. μπορεί να επηρεαστεί και να βελτιωθεί τόσο από ορισμένα μεμονωμένα θρεπτικά συστατικά όσο και από το συνολικό διατροφικό μοντέλο που ακολουθούμε.

Σελίδες