Οκτώβριος 2016

Με αυτή την άσκηση δεν θα πάθετε άνοια!

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη πως η άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρείτε τον εγκέφαλό σας υγιή καθώς μεγαλώνετε. Νέα μελέτη τώρα ρίχνει φως στο είδος της άσκησης που μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διατήρηση της μνήμης: Οι ασκήσεις με μικρά βάρη δύο φορές την εβδομάδα οδήγησαν σε βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας σε μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες, σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές, που με την έρευνά τους κατέληξαν πως η προπόνηση ενδυνάμωσης μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά το Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας. 

5 φόβοι που όλοι οι άντρες αντιμετωπίζουν στη ζωή τους

'Κι όμως κυρία μου και οι άντρες φοβούνται'. Έτσι θα έπρεπε να τιτλοφορείται το σίκουελ της επιτυχίας που τραγούδησε ο Καζαντζίδης σχετικά με το αντρικό κλάμα. Αφού παραδεχθήκαμε δημοσίως ότι κλαίμε -λες και δεν μας έχει δει ποτέ καμιά γυναίκα- και αφού βρήκαμε και άλλα δέκα πράγματα που παλιά θεωρούσαμε θηλυπρεπή, αλλά σήμερα είναι αποδεκτό να κάνουμε, είμαστε έτοιμοι να πούμε πως όχι μόνο κλαίμε, αλλά φοβόμαστε κιόλας.

Γιατί οι άνδρες πρέπει να κοιμούνται 7-8 ώρες!

Οι άνδρες που κοιμούνται πολύ λίγο ή πάρα πολύ, έχουν αυξημένη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν προβλήματα γονιμότητας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η «ιδανική» -για τη γονιμότητα τουλάχιστον- διάρκεια ύπνου φαίνεται να είναι οι επτά έως οκτώ ώρες το βράδυ.

Οι λόγοι που καταρρέει ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο στην Ευρώπη

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού στη  Λιέγη ήταν στο ίδιο έργο θεατές, με την διαφορά πως αυτήν την φορά η ομάδα τους πήρε ένα βαθμό. Έχοντας εικώνα από 3 πλέων παιχνίδια ομίλων είναι  φανερό πως ένα από τα μεγάλα προβλήματα του φετινού Παναθηναϊκού είναι ότι δεν μπορεί να βγάλει τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια με την ίδια ένταση σε ολόκληρο το 90λεπτό. Για την ακρίβεια, υπάρχει μεγάλη πτώση όσο περνά ο χρόνος.

Υπερβολική εφίδρωση: Με ποιες παθήσεις συνδέεται

εφίδρωση αποτελεί έμφυτο μηχανισμό ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος και μας προστατεύει από επικίνδυνες καταστάσεις (όπως η θερμοπληξία) όταν οι θερμοκρασίες που επικρατούν στο περιβάλλον μας είναι ιδιαίτερα υψηλές.
Ωστόσο, η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα (υπεριδρωσία) μπορεί να οφείλεται σε υπερδραστηριότητα των ιδρωτοποιών αδένων ή και σε κάποια υποκείμενη πάθηση.

Τι να φάτε πριν και μετά το τρέξιμο για μέγιστη ενέργεια και αντοχή

Εάν η μορφή άσκησης που προτιμάτε είναι το τρέξιμο, είτε σε χαλαρό ρυθμό είτε με περισσότερη ένταση, είτε για μικρές αποστάσεις είτε για αρκετά χιλιόμετρα, η διατροφή και η ενυδάτωση είναι ο «σύμμαχος» που χρειάζεστε για να πετύχετε τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις και να επωφεληθείτε στον μέγιστο βαθμό από τη σωματική δραστηριότητα.
Παρακάτω θα δείτε τι πρέπει να τρώτε και να πίνετε πριν και μετά το τρέξιμο για να έχετε ενέργεια και αντοχή αλλά και για να αναρρώνετε ταχύτερα από την καταπόνηση που προκαλεί η γυμναστική στο σώμα σας.

Πόνος στο στήθος: Πότε είναι επικίνδυνος;

Σε άμεση έκκληση για ιατρική βοήθεια πρέπει να προβαίνουν όσοι βιώνουν, τουλάχιστον για πέντε λεπτά, πόνο, πίεση ή δυσφορία στο κέντρο του στήθους ή στα χέρια, την πλάτη, το σαγόνι, το λαιμό ακόμα και στο στομάχι, ιδιαίτερα όταν τα συμπτώματα αυτά συνοδεύονται από δύσπνοια, κρύο ιδρώτα, ναυτία, ή ζαλάδα και αίσθημα κόπωσης, καθώς υπάρχει πιθανότητα να υφίστανται καρδιακή προσβολή ή έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ανεύρυσμα στο κεφάλι: Πώς θα αναγνωρίσετε τη ρήξη πριν να είναι πολύ αργά

Ανεύρυσμα ονομάζεται η αποδυνάμωση που παρατηρείται σε κάποιο σημείο του τοιχώματος ενός αιμοφόρου αγγείου, η οποία επιτρέπει να σχηματιστεί στο σημείο αυτό ένα εξόγκωμα, καθώς το αίμα διαπερνά το αγγείο και ασκεί πίεση. Το ανεύρυσμα μοιάζει με ένα μικρό μπαλόνι που μπορεί να «σκάσει» οποιαδήποτε στιγμή.

Η ρήξη του ανευρύσματος αποτελεί επείγουσα κατάσταση. Εάν το ανεύρυσμα έχει σχηματιστεί σε αιμοφόρο αγγείο του εγκεφάλου, η ρήξη συνεπάγεται ότι διαρρέει αίμα στους γύρω ιστούς.

Έμφραγμα: Τρεις αναπάντεχοι παράγοντες που πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο

Το έμφραγμα είναι αποτέλεσμα ξαφνικής διακοπής στη φυσιολογική ροή αίματος προς την καρδιά. Η κυριότερη αιτία του εμφράγματος είναι η στεφανιαία καρδιοπάθεια, κατάσταση στην οποία οι στεφανιαίες αρτηρίες –τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την καρδιά με αίμα– φράζουν λόγω συσσώρευσης χοληστερόλης. Το υπερβολικό βάρος, η υπέρταση και η ανθυγιεινή διατροφή είναι μερικοί από τους παράγοντες που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη στεφανιαία καρδιοπάθεια, αυξάνοντας μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο εμφράγματος.

Τα αθλήματα που «καίνε» τις περισσότερες θερμίδες!

Καλό το περπάτημα, ωραίο και το τρέξιμο, ενδιαφέρον και το ομαδικό λάτιν πρόγραμμα στο γυμναστήριο όμως ένα άθλημα μπορεί να έχει σημαντικότερα οφέλη στο… ξεφόρτωμα θερμίδων, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις και ακόμα πιο έντονες καύσεις. Μάλιστα συγκεκριμένα αθλήματα καίνε (αρκετές) περισσότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα.

Ποια είναι αυτά;

Σελίδες