Μάιος 2014

Αίγυπτος

Η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου (αραβικά: جمهورية مصر العربية Γκουμχουρίγια Μισρ ελ-Αραμπίϊα, όπου مصر‎ Μισρ είναι η λέξη για την Αίγυπτο) είναι ένα κράτος κυρίως της βορειοανατολικής Αφρικής, μαζί με τη χερσόνησο του Σινά, που είναι γέφυρα ξηράς (ισθμός) στη νοτιοδυτική Ασία. Γι' αυτό το λόγο η Αίγυπτος είναι διηπειρωτική χώρα και θεωρείται μια μεγάλη δύναμη στη Βόρεια Αφρική, τη Μεσόγειο Θάλασσα στον Ισλαμικό κόσμο και την Ερυθρά Θάλασσα. Καλύπτει μια έκταση 1.001.450 km2.

Tags: 

Γατόπαρδος

Ο γατόπαρδος (Ακινόνυξ ο χαιτήεις - Acinonyx jubatus), ευρέως γνωστός και ως τσίτα (αγγλικά: cheetah [το h δεν προφέρεται]), είναι αιλουροειδές το οποίο κατοικεί σε μεγάλο μέρος της Αφρικής και στη Μέση Ανατολή. Είναι το μόνο είδος του γένους Acinonyx που επιβιώνει μέχρι σήμερα. Ο γατόπαρδος είναι το γρηγορότερο χερσαίο ζώο στον πλανήτη, καθώς μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 120 χλμ. την ώρα, ενώ έχει την ικανότητα να αναπτύσσει ταχύτητα πάνω από 100 χλμ. την ώρα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα.

Tags: 

Εθισμός και αλκοόλ

Για να μπορέσεις να προσδιορίσεις εάν κάποιος είναι εξαρτημένος ή εθισμένος στο αλκοόλ αυτό το άτομο πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια το οποία έχουν καθοριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), μεταξύ άλλων. Τα ακόλουθα είναι κριτήρια για εθισμό στο αλκοόλ (δεν χρειάζεται να πληροί κανείς όλα τα κριτήρια):

– Ανοχή

– Ψυχολογική εξάρτηση (να έχεις επιθυμία για αλκοόλ, που ποικίλει από πολύ μικρή μέχρι πολύ μεγάλη)

– Στερητικά συμπτώματα (να εκδηλώνονται σωματικές αντιδράσεις μετά τη διακοπή)

Tags: 

Alice Cooper

Ο Alice Cooper (πραγμ. όνομα Βίνσεντ Ντέιμον Φουρνιέ, 4 Φεβρουαρίου 1948) είναι Αμερικάνος τραγουδιστής της ροκ μουσικής σκηνής. Θεωρείται ο "νονός της shock rock" και στις ζωντανές του εμφανίσεις συμπεριλαμβάνεται ένα σόου με ηλεκτρικές καρέκλες, γκιλοτίνες, ζωντανούς βόες, κ.α.. Το 2011 έγινε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame.
Ο Κούπερ γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ το 1948 και ο πατέρας του ήταν κληρικός, όπως και ο παππούς του.

Tags: 

Ακρόπολη

Η Ακρόπολη Αθηνών είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 156 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και 70 μ. περίπου από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας. Η κορυφή του έχει σχήμα τραπεζοειδές μήκους 300 μ. και μέγιστου πλάτους 150 μ. Ο λόφος είναι απρόσιτος απ’ όλες τις πλευρές εκτός της δυτικής, όπου και βρίσκεται η οχυρή είσοδος, η διακοσμημένη με τα λαμπρά Προπύλαια.

Tags: 

Ακρίδα απο άλλον πλανήτη

Η εικόνα της συγκεκριμένης ακρίδας κάνει το γύρο του ιντερνετ και μοιάζει να είναι βγαλμένη απο ταινία φαντασίας.

Οι περισσότεροι απο εμάς ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως υπάρχουν στα δάση της γης παρόμοια πλάσματα.
Η συγκεκριμένη ακρίδα ζει στα τροπικά δάση της Νοτίου Αμερικής και στέκεται αγέρωχη να τη φωτογραφίσουμε όλο καμάρι...

Tags: 

Η φιλοξενία στην Αρχαία Ελλάδα

Στην Αρχαία Ελλάδα η φιλοξενία εθεωρείτο πράξη αρετής. Τους ξένους προστάτευαν ο Ξένιος Δίας και η Αθηνά η Ξενία, όπως και οι Διόσκουροι Κάστωρ και Πολυδεύκης. Υπήρχε θεία απαίτηση για την περιποίηση των ξένων και εθεωρείτο αμάρτημα η κακή αντιμετώπισή τους.
Η φιλοξενία ακολουθούσε μία ιεροτελεστία και παρέχονταν σε κάθε ξένο, ο οποίος ανεξάρτητα από την τάξη που ανήκε, μπορούσε να μείνει σε ειδικό δωμάτιο στον «ξενώνα».

Tags: 

Ακενατόν

Ο Αμένοφις Δ', επίσης Αμενχοτέπ Δ΄ (περίπου 1353-1336 Π.Κ.Ε.) ή 1351–1334 ΠΚΕ, περισσότερο γνωστός με το όνομα Ακενατόν, (|ɑː|k|ə|ˈ|n|ɑː|t|ən) Αμενχοτέπ ή Αμένοφις κατά την ελληνοποιημένη εκδοχή ήταν Φαραώ της Αιγύπτου, ο δεύτερος γιος του Αμένοφι III. Την περίοδο της βασιλείας του πατέρα του δεν αναπαριστάνεται μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το ασυνήθιστο αυτό γεγονός μπορεί να οφείλεται στην ασθενική φύση και το παράξενο παρουσιαστικό του και οδήγησε ορισμένους ιστορικούς στο συμπέρασμα ότι ήταν παραγκωνισμένος από τη φαραωνική οικογένεια.

Tags: 

Στην Ινδία κατασκεύασαν τη μεγαλύτερη στον κόσμο διαφημιστική αφίσα

Η μεγαλύτερη στον κόσμο αφίσα κατασκευάστηκε στην ινδική πόλη Βομβάη για τη νέα ταινία δράσης του Μπόλιγουντ «Μπος» (Boss). Οι διαστάσεις της διαφημιστικής αφίσας είναι σχεδόν 55 μέτρα πλάτος και 59 μέτρα μήκος.
Η αφίσα παρουσιάστηκε με την παρουσία του ηθοποιού Ακσάι Κουμάρ, που υποδύεται τον κύριο ρόλο στην ταινία, και εκπροσώπων του Βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες, οι οποίοι κατέγραψαν τις ακριβείς διαστάσεις της και αναγνώρισαν το παγκόσμιο ρεκόρ.
30 εργάτες για 12 ώρες δούλεψαν για να επιτευχθεί αυτό το ρεκόρ...

Tags: 

“Η Αλεξάνδρα Βαρσάμη και οι ¨ Τhe Funmpire Combo¨ διασκευάζουν Amy Winehouse ”

Την Αλεξάνδρα Βαρσάμη τη γνωρίσαμε μέσα απο το μουσικό show ¨Τhe Voice¨ όπου και έκανε την πρώτη της εμφάνιση.Έπειτα από αρκετές live εμφανίσεις σε πολλά μαγαζιά της Αθήνας,ταξίδεψε για να συναντήσει τη πιό funk μπάντα της Πάτρας,τους ¨The Funmpire Combo¨,και μαζί διασκευάσαν το Stronger Τhan Me της Amy Winehouse και του Salaam Remi.

https://www.facebook.com/alexandra.varsami?fref=ts

Tags: 

Σελίδες