Ιούλιος 2012

Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χωρίς καμία χρονοτριβή οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

Ακόμη εκφράστηκε η πεποίθηση ότι τα οφέλη της διοικητικής μεταρρύθμισης θα είναι άμεσα, αφού, όπως εκτιμάται, θα εξοικονομηθούν σημαντικά ποσά από τις λειτουργικές δαπάνες, αλλά και μακροπρόθεσμα, αφού θα σημειωθούν οικονομίες κλίμακας, μείωση γραφειοκρατικών βαρών που μέχρι σήμερα λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις, αλλά και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες.

Πενθήμερη παράταση για τις δηλώσεις

Λήγει σήμερα η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αλλά το υπουργείο Οικονομικών θα διατηρήσει ανοιχτό το σύστημα taxisnet μέχρι και την Κυριακή 5 Αυγούστου, δίνοντας έτσι μια σιωπηρή παράταση πέντε ημερών. Περίπου 500.000 φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλει μέχρι χθες δήλωση. Από την επόμενη Δευτέρα όσοι δεν έχουν υποβάλει δήλωση θα πρέπει να την καταθέσουν στις ΔΟΥ.

Χωρίς Φουστέρ στο Ερμελο, μέσα όλοι οι υπόλοιποι

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το απόγευμα στου Ρέντη την τελευταία τους προπόνηση και εν συνεχεία ο Ζαρντίμ επέλεξε την αποστολή που αποτελείται από 28 ποδοσφαιριστές. Στην ουσία, πλην του Φουστέρ, που προέρχεται από τραυματισμό, ο Πορτογάλος τεχνικός συμπεριέλαβε όλους τους παίκτες στηνβ αποστολή που θα αναχωρήσει το πρωί της Τρίτης (31/7, 10:40GR) από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με προορισμό το Ντίσελντορφ και από εκεί θα μεταβεί στο Ερμελο της Ολλανδίας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έκανε γνωστά τα ονόματα των παικτών που θα ταξιδέψουν στο Ερμελο.

Η διευκρίνιση και το... εξοχικό των Αγώνων

Από εκείνο το «ευχαριστούμε Ελλάδα» του Ζακ Ρογκ, στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών της Αθήνας στην Ελλάδα, δεν πέρασαν μόνο 8 χρόνια. Αλλά και μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα... γεωγραφικού «αποπροσανατολισμού» του. Διότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε το ίδιο και για το Λονδίνο! Η προχθεσινή τοποθέτησή του περί «επιστροφής των Αγώνων στο σπίτι τους» προκάλεσε αντιδράσεις στην ελληνική αποστολή, ενώ ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ασημένιος ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο και σημαιοφόρος της Ελλάδας, έγραψε στο facebook πως «είμαι σίγουρος ότι ο κ.

Τα... πήρε ο Μπόας με Ανταμ

Ο Σκωτσέζος μέσος της Λίβερπουλ έχει παρελθόν με τον Μπέιλ, καθώς ένα δικό του μαρκάρισμα πάνω στον Ουαλό στο παιχνίδι το Μάιο του 2011 είχε ως αποτέλεσμα να μείνει ο 23χρονος παίκτης της Τότεναμ εκτός δράσης για τρεις μήνες. Εντός της ημέρας θα βγει το ιατρικό πόρισμα για την κατάσταση της υγείας του. Ο Βίλας-Μπόας τόνισε: "Νομίζω ότι ήταν βρώμικη προσπάθεια από τον Τσάρλι. Πήγε πίσω από τον Γκάρεθ και τον χτύπησε στον αστράγαλο. Δεν ξέρω τι είχε συμβεί πριν μεταξύ τους. Στο ημίχρονο ο Τσάρλι ήρθε και μου είπε κάτι για το μαρκάρισμα.

100μ. πετ.: Αποκλείστηκε η Βουρνά

Στην δεύτερη ημιτελική σειρά, έκανε πανελλήνιο ρεκόρ τερματίζοντας σε χρόνο 58.31, αλλά δεν έφτανε για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον τελικό του αγωνίσματος. Τερμάτισε 7η, ενώ είχε τον 12ο καλύτερο χρόνο των ημιτελικών. Πρώτη ήταν η αμερικανίδα Ντάνα Βέλμερ, η οποία έκανε ολυμπιακό ρεκόρ, τερματίζοντας σε 56.36!

Σάλος για τον δήθεν ναζιστικό χαιρετισμό πρώην ...

Με ναζιστικό χαιρετισμό υποδέχτηκε τους Γερμανούς αθλητές κατά την είσοδο τους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου Γερμανός αξιωματούχος σύμφωνα με τη Daily Mail, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση όσων βρίσκονταν δίπλα του στις κερκίδες.

Κουρδικές σημαίες κυμματίζουν απαρατήρητες στη ...

Μόνο η Τουρκία που καταπιάνεται μόνιμα με μια επίμονη ένοπλη εξέγερση σε διάφορες περιοχές της δικής της Κουρδικής κοινότητας δίνει στενή προσοχή. Ένα άρθρο της εφημερίδας Hurriyet (εφημερίδα μαζικής κυκλοφορίας) περιγράφει την εικόνα της Κουρδικής δύναμης σαν έναν "δυναμικό εφιάλτη".

«Φθηνότερη η χρεοκοπία εκτός του ευρώ»

Πιο φθηνή θα ήταν για τη Γερμανία και τη Γαλλία η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σε περίπτωση χρεοκοπίας, από ό,τι η παραμονή της χώρας μας στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου, Ifo, που παρουσίασε έκθεση με τα αποτελέσματα από την καταγραφή των απωλειών που θα υποστούν οι δύο χώρες εφόσον η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Ειδικότερα, όπως καταγράφεται στην έκθεση του Ifo, το ερώτημα για τις επιπτώσεις μια ελληνικής χρεοκοπίας σε Γερμανία και Γαλλία απαντάται κατά τον καλύτερο τρόπο με παράθεση αριθμητικών δεδομένων.

Σελίδες