Χρώμα Ελληνικό στο NBA για χατίρι του Γιάννη Αντετοκούμπο!

Χρώμα γαλανόλευκό και ήχο παραδοσιακό πήρε το κατά τα άλλα πράσινο γήπεδο των Boston Celtics του ΝΒΑ. Γέμισε με ελληνικές σημαίες και με παραδοσιακές μελωδίες κ αυτό προς τιμήν του Γιάννη Αντετοκούμπο που αγωνιζόταν με τους Milwaukee Bucks ενάντια στους γηπεδούχους Celtics.

Στο πλαίσιο του αγώνα και πριν την έναρξη του, πραγματοποιήθηκε η βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς (Greek Heritage Night) στην οποία παρευρέθησαν γύρω στους δύο χιλιάδες Έλληνες της διασποράς. Στη βραδιά ξεχωριστό Ελληνικό ύφος έδωσε το χορευτικό συγκρότημα «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» με πρωτοστατούντα και δημιουργό τον κύριο Γεώργιο Παπαδόπουλο, τέως πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής. Για το λόγο αυτό το γήπεδο ξεχείλισε από Ελλάδα και από Μακεδονία ειδικότερα, όταν παντού αντήχησε το «Μακεδονία ξακουστή» προκαλώντας ρίγη συγκινήσεως σε όλους τους παρευρισκόμενους! Το συγκρότημα ψυχαγώγησε το κοινό πριν την έναρξη του αγώνα αλλά και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.
Ο Γιάννης συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την έκπληξη και την τιμή που του επεφύλασσαν οι Έλληνες ομογενείς και δήλωσε ότι με την παρουσία τόσων συμπατριωτών του στο γήπεδο και βλέποντας παντού την Ελληνική σημαία, αισθάνεται σαν να παίζει εντός έδρας. Δήλωσε ακόμα πως η στήριξη και η αγάπη που του δείχνουν οι Έλληνες εντός και εκτός γηπέδου τον κάνει να αγωνίζεται με ακόμα μεγαλύτερο πάθος!

Ο Γιάννης διακρίθηκε και σε αυτόν τον αγώνα σκοράροντας 40 πόντους ωστόσο η ομάδα του έχασε με 11 πόντους διαφορά και σκορ 111-100. Η ήττα αυτή καθόλου δε μείωσε τη λαμπρότητα και το γιορτινό κλίμα της βραδιάς αυτής στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε και το «The Nikos Galis All-Stars Game», που ήταν ένας σύντομος αγώνας μπάσκετ παιδιών ηλικίας οκτώ έως δώδεκα ετών ελληνικής καταγωγής, προς τιμήν βεβαίως του Νίκου Γκάλη. Τη βραδιά αυτή επιπλέον βραβεύθηκε η Ελληνικής καταγωγής Αθηνά Πάππας, για την προσφορά της στον τομέα των Διαγνωστικών Επιστημών και συγκεκριμένα της οδοντιατρικής έρευνας. Ακόμα και ο Εθνικός Ύμνος της Αμερικής τη βραδιά αυτή τραγουδήθηκε από Ελληνίδα ομογενή ονόματι Ειρήνη Τορνεσάκη. Ήταν μια βραδιά λαμπερή, γεμάτη συγκίνηση και πολύ καλό μπάσκετ, όπως πολλές σαν αυτές που μας έχει προσφέρει ο Γιάννης από τη στιγμή που άρχισε να αγωνίζεται στο NBA!