Υπάρχει κατάλληλη ώρα για άσκηση;

Αλήθεια, υπάρχει συγκεκριμένη ώρα για την άσκηση; Δηλαδή, αν δεν γυμναστούμε αυτή την συγκεκριμένη ώρα χάνουμε ότι καλό μας προσφέρει;

Η αλήθεια είναι πως το κάθε σώμα έχει τον δικό του ρυθμό και η καλύτερη απόδοση ποικίλλει ανάλογα με την ώρα και τον άνθρωπο. Η καλύτερη στιγμή για να ασκηθεί κανείς, είναι η ώρα που ταιριάζει καλύτερα στο καθημερινό μας πρόγραμμα, δεδομένου ότι παράγοντες όπως ο ύπνος, το άγχος και η κόπωση αντισταθμίζουν την ελαφρά ώθηση που προσφέρεται. Ωστόσο, αν έχετε την πολυτέλεια της ευελιξίας στο πρόγραμμά σας, καλό είναι η άσκησή σας να γίνεται με σεβασμό στον κιρκαδικό ρυθμό σας.

Έτσι, αν η άσκησή σας περιλαμβάνει βάρη, καλό είναι αυτή να γίνεται αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Αυτό γιατί οι ασκήσεις που απαιτούν δύναμη είναι καλύτερο να γίνονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Αν προτιμάτε την αερόβια άσκηση, όταν γίνεται νωρίς το πρωί, μεγιστοποιεί το κάψιμο του λίπος, ειδικά αν δεν έχετε φάει. Δίνει έναυσμα στον μεταβολισμό για το υπόλοιπο της ημέρας. Το ίδιο ισχύει για όσους κάνουν γιόγκα, διαλογισμό, κοιλιακούς, περιστροφές του κορμού, κάμψεις, εκτάσεις, κτλ.