Τόκιο 2020: Λεπτομέρειες για τις τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα

Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις τελετές Ολυμπιακής Φλόγας και Λαμπαδηδρομιών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα τον Μάρτιο, παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην Αθήνα.

Ανακοινώθηκε εκεί ότι η ελληνική ομάδα γυμναστικής θα καταλάβει εξέχουσα θέση κατά τη διάρκεια των τελετών και οι αθλητές αυτοί θα διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο και στις δύο σημαντικές τελετές, οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την έναρξη των εορτασμών της Ολυμπιακής Ευρώπης 2020.

Η παρουσίαση της Δευτέρας δόθηκε εν μέρει από τον Σπύρο Καπράλο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και τον Θανάση Βασιλειάδη, τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής του Ολυμπιακού Λαμπαδηδρόμου.

"Θέλουμε το σύμβολο του Ολυμπισμού να ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να φωτίζει όλους με τα διαχρονικά μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας, της συμπόνιας και του αληθινού παιχνιδιού", σημείωσε ο Καπράλος στην εκδήλωση.

Στις 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία η επίσημη τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας με την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 19 Μαρτίου, η τελετή παράδοσης της φλόγας στην Ιαπωνία θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, όπου θα παραστεί και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το Torch Relay θα συνεχίσει για οκτώ ημέρες στην Ελλάδα και θα καλύψει τα 3.200 χιλιόμετρα (1.988 μίλια). Η φλόγα θα περάσει από 31 πόλεις και 15 αρχαιολογικούς χώρους στο ταξίδι της σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Βασιλειάδης σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο, αφού εξαρτάται αποκλειστικά από τους χορηγούς και τις συνδυασμένες εθελοντικές προσπάθειες περισσότερων από 1500 ατόμων.