Τι πρέπει να προσέξεις για να έχει αποτέλεσμα η άσκηση στο σπίτι!

Το να γυμναστεί κάποιος από το σπίτι του δεν είναι ανέφικτο. Χρειάζεται όμως να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα πράγματα. Ποιά είναι αυτά; Ας τα δούμε:

1) Η σωστή στάση σώματος. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τις ασκήσεις μας με σωστή στάση σώματος. Μεγιστοποιούμε τα οφέλη της άσκησης και ελαχιστοποιούμε τους τραυματισμούς.

2) Συνέπεια. Αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Γιατί το ότι σε κάποια δεδομένη στιγμή θα βαρεθούμε, είναι σίγουρο. Το ποιος θα μας παρακινήσει ενώ βαριόμαστε, αυτό είνια που πρέπει να βρούμε. Το να μην κάνουμε μία μέρα τις ασκήσεις μας δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι στο να μείνει η μία μέρα μία.

3) Κάντε κάτι παραπάνω. Όταν αθλούμαστε μόνοι μας, συνήθως βγάζουμε ένα πρόγραμμα που έχουμε στο μυαλό μας και δεν πιέζουμε άλλο τον εαυτό μας, τουλάχιστον όχι όπως θα μας πίεζε κάποιος άλλος. Εκεί πρέπει να δουλέψουμε και να πιέσουμε τον εαυτό μας να φτάσει στα όριά του. Και πέρα από αυτά!

4) Όταν δεν μας βλέπει άλλος, είναι εύκολο να ξεφύγουμε και στην διατροφή. Προσοχή, καταμέτριση των αποτελεσμάτων και πίεση.

Δεν είπε κανείς πως δεν μπορούμε να γίνουμε ο προσωπικός μας γυμναστής, είπαμε όμως πως θέλει αποφασιστικότητα και συγκέντρωση στον στόχο!