Τί να τρώμε για ένα γραμμωμένο σώμα;

Ο ουσιαστικός στόχος της γράμμωσης, είναι η μείωση του σωματικού λίπους. Αυτό επιτυγχάνεται με συνδυασμό άσκησης και σωστής διατροφής. Η ερώτηση όλων όσων ασχολούνται με την γυμναστική είναι "τι πρέπει να τρώω για να κάνω γράμμωση";

Σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα των τροφών. Πρέπει να ακολουθείται ένα διαιτολόγιο με λίγες θερμίδες, αλλά θα πρέπει να προσλαμβάνεται η συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του οργανισμού του.

Καλό είναι να επιλέξτε σωστά το είδος των υδατανθράκων που καταναλώνετε. Καλό είναι να εντάξετε στην διατροφή σας το πολύσπορο ψωμί, πατάτες, γλυκοπατάτες, ακατέργαστο ρύζι, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, όσπρια, βρώμη, κτλ. Σε ημερήσια βάση θα πρέπει να τρώτε φρούτα, λαχανικά, αυγά, άπαχο κρέας ή ψάρια και ωμοί ξηροί καρποί.

Η συχνότητα και το πλήθος των γευμάτων παίζει καθοριστικό ρόλο. Πρέπει να κάνετε 5-6 μικρά γεύματα ημερησίως, με διαφορά μεταξύ τους 2-3 ώρες.

Αν ακολουθήσετε μια τέτοια διατροφή, θα χάσετε το λίπος που θέλετε. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως μόλις φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα μετά θα μπορείτε να τρώτε όπως πριν. Για να διατηρήσετε ένα γραμμωμένο κορμί, η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής.