Συμβουλές για τρέξιμο σε αρχάριους

Όλοι μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο της αντοχής τους, ανεξάρτητα από την ηλικία, το επίπεδο φυσικής κατάστασης ή την ικανότητα που έχει στο τρέξιμο.

Αν δεν συντρέχει κάποιος λόγος υγείας που να μας απαγορεύει το τρέξιμο, είναι από τις καλύτερες μορφές άσκησης που μπορεί να κάνει κάποιος.

Αν κάποιος ασχοληθεί συστηματικά ακόμα και για λίγες εβδομάδες, μπορεί να δει αποτελέσματα. Το σημαντικό σε αυτού του είδους προπόνησης, είναι να πιέζεις συνέχεια τα όριά σου, έστω και για λίγο. Στο τρέξιμο αντοχής πρέπει να έχεις τη δύναμη να συνεχίσεις, να μην τα παρατήσεις όταν το σώμα σου έχει βαρεθεί και σου λέει να σταματήσεις.

Δεν πρέπει να σας ενδιαφέρει η ταχύτητα με την οποία θα φτάνετε στον στόχο σας, αρκεί να φτάνετε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το θυμάστε.

Η προπόνηση αντοχής κτίζει σχεδόν κάθε μυ του σώματος. Με το να τρέχετε περισσότερο δυναμώνετε την καρδιά, εκτός από τους μύες των ποδιών.

Βοηθάει στο καρδιαγγειακό και στο αναπνευστικό. Βοηθάει ακόμα και στην αύξηση του μεταβολισμού που οδηγεί στην απώλεια ή στην σταθεροποίηση του βάρους.

Δυναμώνετε το μυαλό σας. Το να σπρώχνοντας τα όρια της αντοχής σας μακρύτερα δεν είναι εύκολο.