Πόσο καλά ξέρεις το σώμα σου;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ένας απίστευτα πολύπλοκος και θαυμάσιος μηχανισμός. Όπως ένα αυτοκίνητο που οδηγούμε καθημερινά χωρίς να αντιλαμβαμόμαστε όλα τα μέρη, υπάρχουν πολύ λίγα που καταλαβαίνουμε για το σώμα μας. Χρειάζεστε αποδείξεις; Εδώ είναι μια λίστα με μερικά από τα πιο cool, εξωπραγματικά και απίστευτα πράγματα το σώμα μας κάνει καθημερινά. Προχωρήστε με δική σας ευθύνη: Ποτέ δεν θα μπορέσετε να κοιτάξετε τον εαυτό σας (ή άλλους) με τον ίδιο τρόπο πάλι!

 Το ανθρώπινο φτέρνισμα υπερβαίνει συχνά τα 160 χλμ/ώρα. Ενα και μόνο φτέρνισμα μπορεί να αποβάλει περισσότερα από 100.000 μικρόβια στον αέρα.
 Ο μέσος άνθρωπος ρίχνει 600.000 σωματίδια δέρματος κάθε μία ώρα. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 1,5 κιλό μέσα σε ένα χρόνο (το βάρος ενός iPad).
 Τα πόδια σας περιέχουν πάνω από 500.000 ιδρωτοποιούς αδένες και είναι ικανά να παράγουν μέχρι και μισό λίτρο ιδρώτα την ημέρα.
 Αν ξετυλιχτεί, το λεπτό έντερο σας μπορεί να φτάσει τα 20 πόδια, περίπου το μήκος μιας φάλαινας δολοφόνου.
 Παρόλο που είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για την ανίχνευση του πόνου, ο ίδιος ο εγκέφαλος δεν έχει υποδοχείς πόνου.
 Το σώμα παράγει αρκετό σάλιο σε μια ζωή για να γεμίσει δύο πισίνες.
 Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν με ρυθμό περίπου 4 φορές πιο γρήγορα από ό, τι τα νύχια των ποδιών.
 Το γαστρικό οξύ είναι αρκετά ισχυρό για να διαλύσει μέταλλο.

Tags: