Πρόσω ολοταχώς η Ελλάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα!

Περήφανους μας έκανε για ακόμα μια φορά η Εθνική μας στο μπάσκετ με τη νίκη που σημείωσε έναντι της Σερβίας την Πέμπτη 13/09 στο Ηράκλειο Κρήτης με σκορ 70 -63! Πέραν του ότι απολαύσαμε ένα εκπληκτικό αγώνα γεμάτο ανατροπές και διακυμάνσεις, είδαμε να στρώνεται ο δρόμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα! Η νίκη αυτή ήταν η έβδομη σερί της Εθνικής μας στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων για το μουντομπάσκετ του 2019 και παρότι δεν εξασφαλίζει την απευθείας πρόκριση της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτελεί ένα σταθερό σκαλοπάτι που φέρνει την ομάδα ακόμα πιο κοντά στη βεβαιότητα της πρόκρισης με μοναδική ίσως απειλή την αναμέτρηση με τη Γεωργία στην Τιφλίδα την Κυριακή στις 16/09.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η Σερβία μπήκε δυναμικά σουτάροντας και ευστοχώντας σε αρκετά τρίποντα γι αυτό κ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Το δεύτερο δεκάλεπτο ωστόσο έληξε με την Εθνική Ελλάδος να προηγείται κατά 3 πόντους της Σερβίας, δείχνοντας ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο αλλά χωρίς όμως να έχει βρει μέχρι εκείνη την ώρα τον ρυθμό της. Στο τρίτο δεκάλεπτο παρακολουθήσαμε μια Εθνική πολύ πιο σπιντάτη και αποδοτική, χωρίς ιδιαίτερα κενά στην άμυνα με μόνη εξαίρεση μια «κοιλιά» που έδωσε την ευκαιρία στην Σερβία να μειώσει τη διαφορά των 12 πόνων εκείνη τη στιγμή στους 2 και τελικά σους 4 πόντους υπέρ της Εθνικής. Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε αμφίρροπο για τις δύο ομάδες αλλά τα απανωτά χτυπήματα των Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μπουρούση σε συνδυασμό με την αστοχία των Σέρβων στα τελευταία λεπτά, βοήθησαν την Ελλάδα να αυξήσει και να κρατήσει το προβάδισμα της, παίρνοντας τη νίκη με 7 πόντους διαφορά.
Πέρα από τους τρεις προαναφερθέντες παίκτες στον αγώνα πρωταγωνίστησαν και ο Νικ Καλάθης, ο Θανάσης Αντετοκούμπο και ο Κώστας Σλούκας με πολλούς πόντους, ασίστ και ριμπάουντ έκαστος.
Ελπίζουμε η Εθνική μας να έχει την ίδια κι ακόμα καλύτερη επίδοση στα επόμενα ματς της πρόκρισης για να την καμαρώσουμε το 2019 σε ένα ακόμα μουντομπασκετ. Για την ώρα της ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα της Κυριακής με τη Γεωργία, ελπίζοντας να δούμε έναν αγώνα αντάξιο των προσδοκιών μας για αυτή την αξιόλογη ομάδα!