Πλάγιες εκτάσεις ώμων για ανάπτυξη κατά πλάτος!

Οι πλάγιες εκτάσεις ώμων είναι μια πολύ καλή άσκηση που επικεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό της μηχανικής, στις μεσαίες ίνες των δελτοειδών. Εκτελώντας συχνά αυτή την άσκηση θα δείτε τους ώμους σας να αναπτύσσονται σε πλάτος και όγκο τονίζοντας περισσότερο το πάνω μέρος του σώματος, έτσι ώστε να επιτύχετε έναν καλαίσθητο τριγωνικό σωματότυπο, ακόμα και αν η φυσιολογία της μέσης σας δεν το επιτρέπει.

Η άσκηση αυτή στοχεύει κυρίως στους δελτοειδείς και δευτερευόντως στους τραπεζοειδείς. Θεωρείται εύκολη άσκηση, η οποία μπορεί να γίνει οπουδήποτε, χωρίς φόβο για τυχόν τραυματισμό.

Κρατήστε στα πλάγια δυο αλτήρες με τις παλάμες προς το σώμα σας. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης. Σηκώστε τα βάρη προς το πλάι, μέχρι περίπου στο ύψος των ώμων. Προσπαθήστε να μην φέρετε τους καρπούς σας πάνω από το ύψος των αγκώνων καθώς έτσι θα μεταφέρετε το φορτίο από τους μεσαίους δελτοειδείς στους μπροστινούς.

Κάντε μια σύντομη παύση στην κορυφή της κίνησης και φέρτε τους αλτήρες στο σημείο εκκίνησης, χωρίς να ακουμπάνε όμως το σώμα σας για να κρατήσετε σταθερή την ένταση της άσκησης.

Οι πλάγιες εκτάσεις ώμων είναι μια από τις πιο συχνά λανθασμένα εκτελεσμένες ασκήσεις. Πολύς κόσμος βασανίζεται με πολλά κιλά και δεν μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για άσκηση απομόνωσης. Ένα δεύτερο συχνό λάθος είναι το τέμπο. Αρκετοί είναι αυτοί που ταλαντεύουν τους αλτήρες πάνω-κάτω (πάλι λόγω μεγάλου βάρους) χρησιμοποιώντας από λίγο ως καθόλου δύναμη για την άσκηση.