"Πάγωμα" των κεφαλαίων του Γιανουκόβιτς και του γιού του

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, ο γιος του Γιανουκόβιτς, Αλεξάντερ, είχε συστήσει στα τέλη του 2011 μια εμπορική επιχείρηση στη Γενεύη που εμπορευόταν άνθρακα και η περιουσία του υπολογίζεται στα 500.000.000 δολάρια. Οι ελβετικές αρχές ενημέρωσαν ότι προχωρούν στο «πάγωμα» τραπεζικών λογαριασμών που «πιθανόν είχε αποταμιεύσει ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ελβετία».

Σύμφωνα με το ελβετικό εβδομαδιαίο περιοδικό L’Hebdo, ο Αλεξάντερ Γιανουκόβιτς, οδοντίατρος, έχει συγκεντρώσει μια περιουσία η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.

Tο υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας δήλωσε πως οι τράπεζες έχουν «καθήκον» να επιδείξουν «ένα αυξημένο επίπεδο επαγρύπνησης όσον αφορά τα ουκρανικά κεφάλαια» που είναι τοποθετημένα σε αυτές.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας «έλαβε την απόφαση για τους λογαριασμούς την Τετάρτη» και η διοικητική εγκύκλιος για την εφαρμογή της θα δημοσιευθεί αύριο Παρασκευή, ανέφερε σε μήνυμά του, το οποίο εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος του ελβετικού ΥΠΕΞ.