Οι Πράσινοι σαρώνουν τους Κόκκινους για να κερδίσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα βόλεϊ σε 14 χρόνια

Ο Παναθηναϊκός έχει ανατρέψει τις πιθανότητες να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο πρωταθλήματος στο βόλεϊ σε 14 χρόνια, μόλις δύο χρόνια μετά το χείλος του υποβιβασμού.

Οι Πράσινοι αντιμετώπισαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα την τελευταία δεκαετία και δύο φορές ήρθαν κοντά στην πτώση, αλλά κατά κάποιον τρόπο επέζησαν και ανασυγκροτήθηκαν την περασμένη σεζόν με την υποστήριξη του απερχόμενου ιδιοκτήτη του ερασιτεχνικού και του τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο γίγαντας της Αθήνας μεγάλωσε καθώς προχώρησε αυτή η σεζόν, τερμάτισε τρίτος στην κανονική σεζόν και κέρδισε το Κύπελλο Λιγκ, πριν αξιοποιήσει στο έπακρο τη συντομευμένη έκδοση των πλέι οφ για το πρωτάθλημα για να κερδίσει τον τίτλο και να ολοκληρώσει ένα εγχώριο διπλό εναντίον του αρχηγού Ολυμπιακού την Κυριακή.

Αφού έβλεπε τον ΠΑΟΚ με 2-1 νίκες στους καλύτερους από τους τρεις ημιτελικούς - με όλα τα παιχνίδια που παίζονται στο Ολυμπιακό Αθλητικό Μέγαρο στην Αθήνα λόγω μέτρων κοραναϊού - ο Παναθηναϊκός νίκησε την περασμένη Πέμπτη τον αρχηγό της κανονικής σεζόν Ολυμπιακό με σκορ 3-0 .

Στη συνέχεια, όταν η τελική σειρά ήρθε στο γήπεδο της στο Μαρούσι την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός νίκησε την ερυθρή ομάδα, δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες, αυτή τη φορά με σκορ 3-1 και σάρωσε τον τελικό με 2-0 νίκες.

«Αυτή η ομάδα προέρχεται από δύσκολα αλλά περήφανα χρόνια, και μόλις βρήκαμε κάποια σταθερότητα επιστρέψαμε στην κορυφή», δήλωσε ο 40χρονος καπετάνιος Σωτήρης Πανταλέων, ο μόνος παίκτης που συνδέει αυτήν την ομάδα με εκείνη του 2006, που είχε κερδίσει τον προηγούμενο τίτλο πρωταθλήματος.

«Το μυστικό είναι να αγαπάς τον σύλλογο και να συνεχίζεις να προσπαθείς», πρόσθεσε ο Πανταλέων αφού κέρδισε τον τέταρτο τίτλο του στο πρωτάθλημα στην 22η σεζόν του στους Πράσινους.