Νέο εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού!!!

Καλά τα νέα από τον τομέα της ιατρικής. Ένα νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού, το οποίο είναι ασφαλές για τους ασθενείς που εμφανίζουν μεταστάσεις σύμφωνα με την πρώτη μικρή κλινική δοκιμή που έγινε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον χειρουργό Ουίλιαμ Γκιλάντερς Η σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικών ερευνών στον καρκίνο Clinical Cancer Research, δοκίμασαν το εμβόλιο σε 14 ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο τόνωσε το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών, ώστε αυτό να επιτίθεται αποτελεσματικότερα στα καρκινικά κύτταρα και έτσι επιβράδυνε την εξέλιξη του καρκίνου. Οι ασθενείς είχαν λίγες μόνο παρενέργειες μετά το εμβόλιο και καμία που να είναι απειλητική για τη ζωή τους. Από τους 14 καρκινοπαθείς που έκαναν το εμβόλιο, οι μισοί δεν είχαν εμφανίσει καμία επιδείνωση της νόσου ένα χρόνο μετά.

Ο βασικός στόχος αυτής της πρώτης φάσης της κλινικής δοκιμής ήταν η έρευνα για την ασφάλεια του εμβολίου. Τα προκαταρκτικά στοιχεία ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες καθώς φαίνεται πως το εμβόλιο καθυστερεί την πρόοδο της ασθένειας, ακόμη και σε εκείνους τους ασθενείς που έχουν το πιο εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, λόγω του προχωρημένου σταδίου της νόσου και της έκθεσής τους στη χημειοθεραπεία.

Εις αναμονή...